Marea unire a românilor, în jurul plăcintelor. Reţete din fiecare zonă a ţării se întrec la cel mai gustos festival
Marea unire a plăcintelor a adunat în Capitală bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării. S-au întrecut în reţete tradiţionale, aduse din Ardeal, Moldova sau Dobrogea. Dulci sau sărate, în toate formele sau mărimile, plăcintele calde au făcut deliciul publicului.
Marea unire a plăcintelor a adunat în Capitală bucătari iscusiţi din toate colţurile ţării. S-au întrecut în reţete tradiţionale, aduse din Ardeal, Moldova sau Dobrogea. Dulci sau sărate, în toate formele sau mărimile, plăcintele calde au făcut deliciul publicului.
Boiereşti, dobrogene, cu dovleac sau cu mere - plăcinte din toate zonele ţării ne fac cu ochiul de pe tarabele din Parcul Naţional din Capitală. Ademeniţi de miros, facem primul popas... la masa maramureşenilor.
Cu puţin curaj, învăţăm şi noi să întindem aluatul.
În bucătăria ardelenească, gospodinele pregătesc aluatul şi fac plăcinte în costum tradiţional.
- Un cuplu din UK a zburat până în Italia pentru o zi, fiindcă o ieşire în Londra ar fi costat de trei ori mai mult
- "Nu mă mâncase". Mărturia tânărului care a fost înghiţit de o balenă în apele din Chile. Cum a scăpat cu...
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
- Un Golden Retriever, remediul pentru frica de zbor pe aeroportul din Skopje. Dino calmează pasagerii înainte de...
- Lassie a fugit de acasă de Crăciun, speriată de petarde. Căţeluşa a fost găsită după aproape două luni de...
Moldova este cel mai bine reprezentată. Printr-un şir lung de 100 de metri de plăcinte ca în poveşti - un simbol al centenarului.
Sute de poale-n brâu au alcătuit cel mai lung şir al plăcintelor.
Din inima Dobrogei, constănţenii au adus reţete cu influenţe turceşti.
Reţetele tradiţionale au succesul garantat. Mai ales când sunt preparate cu ingrediente sută la sută naturale.
Şi cei mai tineri au participat la marea unire a plăcintelor. Anamaria a învăţat de la mama ei tainele bucătăriei. Acum ştie să facă şi gomboţi cu prune.
În vreme ce plăcintele sunt savurate pe îndelete, la câţiva paşi pâinea tradiţională prinde culoare. Două ore trebuie să stea pe vatră. Dispare apoi în câteva clipe.
Până mâine, vă puteţi potoli pofta la Festivalul plăcintelor, din Parcul Naţional.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰