Antena Meniu Search
x

Video Satul din România în care stă îngropat un tezaur: aici, pasionaţii de legende vin înarmaţi cu detectoare de metale pentru a găsi comoara 

Luaţi o hârtie şi un pix sau deschideţi aplicaţia Notes din telefon şi scrieţi aşa: "Varful Pietrei", unde se întâlnesc comunele Apostolache si Tisa, judeţul Prahova. Este locaţia în care o să vă doriţi să ajungeţi dacă: vreţi să vedeţi o zonă superbă, dacă sunteţi pasionaţi de legende şi dacă visaţi să vă îmbogăţiţi peste noapte după ce găsiţi o comoară.

de Georgiana Anton

la 07.11.2023, 21:03

Vezi și

Între comunele Apostolache şi Tisa, sub câteva stânci, ar sta îngropat un tezaur care aşteaptă să fie descoperit. Asta spun legendele. Iar căutătorii cred în ele aşa că, periodic, îşi iau detectoarele de metale şi pornesc la drum. Sunt şase şi toţi sunt pasionaţi de drumeţii. Şi de poveşti. 

Se spune că în acest loc este îngropat un adevărat tezaur

Bărbat cu detector de metale: Cred că e din Primul (n.r. Primul Război Mondial).

Cel mai probabil, aşa este. Între dealurile de o frumuseţe năucitoare au fost descoperite, de-a lungul timpului, mai multe ascunzători. 

Pe acelaşi subiect

Bărbat cu detector de metale: Mergem pe drumul soldaţilor. Se refugiau pe aici prin păduri. De-aia mergem şi prin zonele astea cu pietre, mai ascuns. Poate găsim şi altceva mai cool. 

Reporter Observator: Oamenii locului spun că acest bordei bine ascuns între dealuri era folosit de către soldaţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Pentru că este săpat în pământ, poate fi şi un bun observator, asta pentru că de aici se văd toate localităţile din împrejurimi. 

Bărbat: Deja suntem foarte bucuroşi că am găsit chestia asta. Prima dată am crezut că e o peşteră, apoi ne-am apropiat, ne era şi teamă aşa să ne uităm mai în profunzime, zic poate o fi un bârlog de urs sau cine ştie. 

Locul este greu de străbătut chiar şi pentru experţii în trasee montane

Dar pericolele sunt multe. În zonă ajung doar pasionaţii de off-road şi doar cu maşini de teren sau ATV uri. Chiar şi aşa, promisiunea tezaurului nedescoperit îi atrage pe mulţi.

George Frincu, actor: Noi am aflat aşa pe surse că în zonă ar fi ascunsă o comoară. Căutăm şi periem toată pădurea, toată zona, mai şi întrebăm, ne oprim  în sat, mai întrebăm câte un bătrân.

Până când tezaurul se va arăta căutătorilor, frumuseţea zonei rămâne comoara pe care oricine o poate descoperi. Zona nu este deocamdată exploatată din punct de vedere turistic. În schimb, toţi cei care au ajuns acolo spun că peisajele sunt asemanatoare celor ale celebrei insule Samos, din Grecia. Şi că se vor întoare cu plăcere oricând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Satul din România în care stă îngropat un tezaur: aici, pasionaţii de legende vin înarmaţi cu detectoare de metale pentru a găsi comoara