Scapă de lacrimi în bucătărie! Greşeala pe care o fac toate gospodinele când gătesc ceapă
Toate gospodinele se plâng de faptul că nu mai ştiu cum să scape de usturimea cauzată de ceapă, însă este esenţial să ştii ce trebuie să faci să eviţi lacrimile în bucătărie
Toate gospodinele se plâng de faptul că nu mai ştiu cum să scape de usturimea cauzată de ceapă, însă este esenţial să ştii ce trebuie să faci să eviţi lacrimile în bucătărie
Câteva sfaturi utile pentru orice gospodină:
- cumpără ceapă care este fermă când o atingi. Dacă, însă, ţi se pare moale, e posibil să fie deja stricată în mijloc;
- evită să iei ceapă cu pete sau zgârieturi;
- ceapă dulce e perfectă pentru caramelizat, întrucât zahărul din ea grăbeşte rumenirea.
Ceapă roşie
- este mai bună dacă e consumată crudă. În plus, da culoare salatei. În plus, e mai dulce decât cea galbenă când e crudă, dar se aseamănă la gust când sunt gătite.
Ceapă galbenă
- este cea mai ieftină şi se găseşte tot timpul anului;
- ceapă galbenă şi ceapă albă sunt folosite cel mai des în bucătărie. Sunt potrivite pentru tocăniţe şi supe;
- ceapă galbenă mai mare e bună pentru supă de ceapă şi pentru călit;
- dacă vrei că mâncarea să aibă un gust mai intens, nu o găti (pune-o crudă);
- perfectă pentru supă franţuzească de ceapă, tocane, scrie Bună Ziua Iaşi.
Ceapă albă
- e o versiune a cepei galbene, dar cu aromă şi gust mai discrete;
- e de bază în bucătăria mexicană;
- devine mai dulce dacă e gătită;
- perfectă pentru: salsa, salată de cartofi, sosuri albe, salată de paşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰