Video Secretul celei mai gustoase porţii de varză călită vine din Maramureş. "Tot este împărţit pe sarcini"
Cea mai bună varză călită a fost preparată în acest weekend în Maramureș. Ceaunele au sfârâit, iar afumăturile au dat gust preparatelor. Este vorba despre o competiţie culinară în care 11 echipe au încercat să reproducă unu la unu gustul verzei călite a bunicilor. Plating-ul a fost şi el un detaliu important în desemnarea câștigătorului.
În timp ce această echipă a început competiția cu o bine meritată pauză de "hidratare", alte echipe se țineau de planul de bătaie stabilit de acasă.
"O să facem astăzi varză călită cu ciolan, cârnaţi şi ceva costiţă. Sper să ne iasă foarte bine, să fie gustoasă, să arate bine şi să fim şi premiaţi", spune o participantă la concurs. "Toţi suntem o echipă foarte unită, fiecare are rolul lui, tot este împărţit pe sarcini", adaugă un participant la concurs.
Alți bucătari, mai puţin superstiţioşi, au fost mai darnici şi au dezvăluit câteva dintre trucurile gustului autentic. "Legumele le folosim la ceaun, le călim un pic, se ia din aciditate şi sperăm să mai punem ceva acolo la ingredientele secrete", spune un participant.
Şi ca la orice concurs adevărat, pe margine fiecare echipă a avut susținători înfocați. Iar în opinia lor, gustul trebuie să fie unul desăvârșit pentru a pune mâna pe marele premiu.
La concurs au participat 11 echipe, iar criteriile de jurizare au fost clare."O să vină fiecare echipă cu farfuria la juriu. Sunt numere puse pe masa respectivă, fiecare echipă îşi pune unde doreşte farfuria, nu o să se ştie a cui este farfuria", spune Ana Maria Sincurici, consilier local.
Concursul gastronomic a fost organizat pentru al cincilea an consecutiv și a avut loc pe malul lacului Nistru, din județul Maramureș.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰