Secretul unei fripturi perfecte de vită. Greșeala pe care o fac mulți români când gătesc carnea de vită

De Redactia Observator.
Publicat: 29.07.2021, 07:24.
Actualizat: 29.07.2021, 08:34

Românii preferă carnea de porc sau de pui în detrimentul cărnii de vită. O asociaţie de bucătari din Sibiu este pregătită să schimbe mentalitatea românilor, mai ales că în ţara noastră există multe ferme axate pe creşterea vitelor. Tot ei vor organiza în luna august un concurs destinat bucătarilor profesionişti, în cadrul căruia carnea de vită va fi vedeta. 

Reclamă

Când vine vorba despre gătit, şi mai ales despre carnea de vită, alegerea produsului este un pas important. Muşchiul de la diafragmă sau Romanian Steak este deja cunoscut în toate colţurile lumii.

Radu Zărnescu, chef: Am pregătit un steak mai aparte, este un steak care este chiar legat de români, şi de România, un steak care a făcut înconjurul lumii şi este consacrat, doar că noi am cam uitat de el.

Cea mai mare greşeală pe care românii o fac în gătirea cărnii de vită este focul lent. Acesta nu îi oferă o gătire fragedă, ba mai mult de atât, o gumează.

Reclamă

Radu Zărnescu, chef: E foarte important să lucrăm la foc puternic pentru că focul puternic arde la suprafaţă textura şi spre mijloc pătrunde un pic greu căldura şi rămâne mai fraged interiorul la calupul de carne

Vasile Bădilă: Trebuie să lucrăm, să stăm lângă el. Să nu îl lăsăm pe plită şi să plecăm să facem altceva între timp. Trebuie să-l palpăm tot timpul să-i simţim calitatea frăgezimea lui.

Alegerea unei garnituri potrivite este esenţială pentru servirea unui preparat din carne de vită. Carnea de vită se consumă cel mai mult în restaurante. Dacă în anii 2000 doar 10% din carnea consumată de români era de vită, în ultimii şase ani a crescut apetitul pentru acest tip de carne.

Reclamă

Radu Zărnescu, chef: Foarte mulţi au început să consume acasă, deci pe lângă ceafa şi micul, care e consacrat când ne întâlnim cu prietenii şi gătim în curte, în grădină, sau mă rog, mergem la munte undeva, mai nou foarte mulţi preferă să adauge la cumpărături şi steak-uri.

Pe 4 august, la Sibiu, chef Radu Zărnescu va organiza un conscurs de gătit destinat bucătarilor profesionişti, unde vita va fi vedeta principală. 18 bucătari se vor întrece pentru obţinerea marelui premiu - Romanian Beef Master.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Reclamă
Citește și
recomandari pe a1.ro
Ipostazele "intime" în care nu au crezut că vor fi vreodată filmați: Mihai Petre și Elwira, gest curajos pentru îndeplinirea unei probe
Ipostazele "intime" în care nu au crezut că vor fi vreodată filmați: Mihai Petre și Elwira, gest curajos pentru îndeplinirea unei probe
Reclamă
RECOMANDĂRI
Politicienii spun lucruri trăsnite. Românii, cu buzunarele goale şi loviţi de scumpiri, dar încurajaţi să practice golful
Politic • la 20:05
Video

Politicienii spun lucruri trăsnite. Românii, cu buzunarele goale şi loviţi de scumpiri, dar încurajaţi să practice golful

Scumpirile ne sufocă, dar şi mai mult ne sufocă indignarea în faţa declaraţiilor sfidătoare ale celor care ne conduc. Complet...

Politicienii spun lucruri trăsnite. Românii, cu buzunarele goale şi loviţi de scumpiri, dar încurajaţi să practice golful
Capitala, în scenariul galben. Angajaţii HORECA nu au habar de noile reguli
Social • la 19:46
Video

Capitala, în scenariul galben. Angajaţii HORECA nu au habar de noile reguli

Capitala, în scenariul galben. Angajaţii HORECA nu au habar de noile reguli
Revoltă printre părinţi, după apariţia unei cărţi care îi învaţă cum să îşi bată copiii: "Am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim"
Educatie • la 19:47
Video

Revoltă printre părinţi, după apariţia unei cărţi care îi învaţă cum să îşi bată copiii: "Am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim"

Revoltă printre părinţi, după apariţia unei cărţi care îi învaţă cum să îşi bată copiii: "Am rămas absolut şocată. Unde să îi lovim, cum, de la ce vârstă să îi lovim"
Petrecere cu manele într-un centru de vaccinare din Botoşani. Cadrele medicale fac filmuleţe şi le postează pe TikTok
Eveniment • la 18:10
Video

Petrecere cu manele într-un centru de vaccinare din Botoşani. Cadrele medicale fac filmuleţe şi le postează pe TikTok

Petrecere cu manele într-un centru de vaccinare din Botoşani. Cadrele medicale fac filmuleţe şi le postează pe TikTok
Observator de bine
Mihaela Călin
Observator de bine • pe 18.09 la 00:02
Video

Observator de bine, 17 septembrie 2021. A început cea de-a opta ediţie Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din ţară

Observator de bine, 17 septembrie 2021, prezentat de Mihaela Călin.

Observator de bine, 17 septembrie 2021. A început cea de-a opta ediţie Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din ţară
Mihaela Călin
Observator de bine • pe 17.09 la 00:36
Video

Observator de bine, 16 septembrie 2021. SpaceX a lansat cu succes primul zbor turistic în spaţiu

Observator de bine, 16 septembrie 2021. SpaceX a lansat cu succes primul zbor turistic în spaţiu
Mihaela Călin
Observator de bine • pe 15.09 la 21:03
Video

Observator de bine, 15 septembrie 2021. Simona Halep a spus "DA"; taximetrist, erou în Craiova

Observator de bine, 15 septembrie 2021. Simona Halep a spus "DA"; taximetrist, erou în Craiova