Antena Meniu Search
x

Secretul unei fripturi perfecte de vită. Greșeala pe care o fac mulți români când gătesc carnea de vită

Românii preferă carnea de porc sau de pui în detrimentul cărnii de vită. O asociaţie de bucătari din Sibiu este pregătită să schimbe mentalitatea românilor, mai ales că în ţara noastră există multe ferme axate pe creşterea vitelor. Tot ei vor organiza în luna august un concurs destinat bucătarilor profesionişti, în cadrul căruia carnea de vită va fi vedeta. 

de Redactia Observator

la 29.07.2021, 08:34

Vezi și

Când vine vorba despre gătit, şi mai ales despre carnea de vită, alegerea produsului este un pas important. Muşchiul de la diafragmă sau Romanian Steak este deja cunoscut în toate colţurile lumii. 

Radu Zărnescu, chef: Am pregătit un steak mai aparte, este un steak care este chiar legat de români, şi de România, un steak care a făcut înconjurul lumii şi este consacrat, doar că noi am cam uitat de el. 

Cea mai mare greşeală pe care românii o fac în gătirea cărnii de vită este focul lent. Acesta nu îi oferă o gătire fragedă, ba mai mult de atât, o gumează. 

Radu Zărnescu, chef: E foarte important să lucrăm la foc puternic pentru că focul puternic arde la suprafaţă textura şi spre mijloc pătrunde un pic greu căldura şi rămâne mai fraged interiorul la calupul de carne 

Vasile Bădilă: Trebuie să lucrăm, să stăm lângă el. Să nu îl lăsăm pe plită şi să plecăm să facem altceva între timp. Trebuie să-l palpăm tot timpul să-i simţim calitatea frăgezimea lui. 

Alegerea unei garnituri potrivite este esenţială pentru servirea unui preparat din carne de vită. Carnea de vită se consumă cel mai mult în restaurante. Dacă în anii 2000 doar 10% din carnea consumată de români era de vită, în ultimii şase ani a crescut apetitul pentru acest tip de carne. 

Radu Zărnescu, chef: Foarte mulţi au început să consume acasă, deci pe lângă ceafa şi micul, care e consacrat când ne întâlnim cu prietenii şi gătim în curte, în grădină, sau mă rog, mergem la munte undeva, mai nou foarte mulţi preferă să adauge la cumpărături şi steak-uri. 

Pe 4 august, la Sibiu, chef Radu Zărnescu va organiza un conscurs de gătit destinat bucătarilor profesionişti, unde vita va fi vedeta principală. 18 bucătari se vor întrece pentru obţinerea marelui premiu - Romanian Beef Master. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Secretul unei fripturi perfecte de vită. Greșeala pe care o fac mulți români când gătesc carnea de vită