Antena Meniu Search
x

Video Spotlight 2023. Calea Victoriei, transformată într-o adevărată expoziţie de artă digitală. Până când pot fi admirate instalaţiile luminoase

În acest weekend, Bucureştiul este un spectacol de lumini şi culoare. Aseară s-a dat startul celei de-a şaptea ediţii a festivalului Spotlight, unul dintre cele mai aşteptate evenimente de artă vizuală în aer liber, unde lumina se întâlneşte cu tehnologia. În prima seară de festival, mii de oameni au admirat creaţiile artiştilor şi s-au distrat printre jocurile de lumini. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 22.04.2023, 09:24

Vezi și

Calea Victoriei s-a transformat, seara trecută, într-o adevărată expoziţie de artă digitală. Ediţia Spotlight de anul acesta se numeşte Geometry of the City şi transformă clădirile emblematice din centrul Capitalei în spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia.

Mihaela Păun, director ARCUB: E geometria oraşului, ne jucăm foarte mult cu geometrie, ne jucăm cu figuri geometrice.

Faţada Teatrului Odeon a fost  transformată într-un teren de joacă unde formele, culorile şi suspansul  au creat un spectacol prin care privitorul a fost transpus în lumea copilăriei. 

"Nu am văzut aşa ceva, este o idee extraordinară, îmi place", spune o femeie.

Pe acelaşi subiect

Instalaţii care poartă conversaţii prin intermediul luminii

O altă atracţie a festivalului au fost spectaculoasele instalaţii Talking Heads, care au transmis o lecţie de comunicare fără cuvinte. Cele două instalaţii reacţionează una la cealaltă şi poartă o conversaţie prin intermediul luminii.

Ana Grigore, reporter Observator: Muşchii faciali umani au fost înlocuiţi cu peste 4.000 de leduri pentru a reproduce o gamă variată de emoţii -  de la bucurie la tristeţe, mânie sau mirare.

În faţa Bibliotecii Centrale Universitare, statuia lui Carol I a capătat noi dimensiuni printr-o sesiune de video mapping, iar pe Cercul Militar Naţional a fost proiectat un spectacol care a purtat privitorii într-o călătorie inspirată de metropola aglomerată. 

Tânăr: Este minunat deoarece oricum expoziţia asta este destul de greu de atins în România, mai ales pe artă contemporană, şi mi se pare absolut uluitor că e accesibil pentru orice vârstă, orice categorie socială.

Calea Victoriei, luminată până duminică seară

Femeie: Mi se pare foarte important să pună în evidenţă clădirile care sunt extraordinar de frumoase, o parte dintre ele sunt renovate, o parte aşteaptă să fie renovate, si ne bucurăm când se implică în punerea în valoare a unor monumente istorice. 

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei: În opinia mea, important este că redescoperim nişte clădiri simbol ale Bucureştiului, pe care, de multe ori, grăbiţi cu gândul în altă parte, trecem pe lângă ele şi nu le vedem.

Cei care vor să se bucure de proiecţiile şi luminile de pe Calea Victoriei o pot face până duminică seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Spotlight 2023. Calea Victoriei, transformată într-o adevărată expoziţie de artă digitală. Până când pot fi admirate instalaţiile luminoase