TRUCURI DE AUR! Ai pus prea multă sare în mâncare sau ai ars-o?
Ai pus prea multă sare în mâncare sau ai ars friptura?
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Ai pus prea multă sare în mâncare sau ai ars friptura?
Tortul s-a lipit de tavă
Aşteaptă să ajungă la temperatura camerei, apoi pune tava cu totul la congelator timp de 6 ore. După acest interval de timp, scoate tava, şi treci cu un cuţit pe margine, în jurul tortului. Ia două furculiţe, pune-le în părţi opuse ale tăvii şi mişca uşor tortul, cât să-i dezlipeşti fundul.
Ai bătut albuşurile prea tare
Pune un alt albuş nebătut la fiecare două albuşuri bătute şi amesteca până revii la consistenţa perfectă.
Ai sărat prea tare mâncarea
Dacă ai pus prea multă sare în supă sau în tocană, adaugă apă. O altă opţiune, pentru a nu pierde savoarea mâncării prin diluarea cu apă, ar fi să adaugi lămâie, de exemplu, pentru că acidul din această mai „taie“ din gustul sărat.
Mâncarea este prea picantă
Pune 1-2 linguri de smântână sau iaurt sau ţine lângă tine un pahar cu lapte, pe care să-l bei imediat după.
Dacă ai ars carnea
Dacă nu ai aşa ceva în bucătărie şi ai ars carnea pe grătar, nu-ţi rămâne decât să îndepărtezi părţile arse şi să “repari” gustul cu nişte sosuri. Încearcă cele mai bune sosuri pentru carne.
CITEȘTE ȘI Cel mai SIMPLU TRUC! Cum verifici dacă UN OU este ecologic sau nu
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰