Un adolescent spune că a spart mailul șefului CIA: Ce informații confidențiale a găsit
Un licean susţine că a accesat informaţii de importanţă crucială
Un licean susţine că a accesat informaţii de importanţă crucială. Scandalul în care este implicată Hillary Clinton, acuzată că a folosit adresă de mail personală în interes de serviciu, nu l-a oprit pe șeful CIA să păstreze documente legate de muncă în corespondența electronică de pe contul sau de AOL, potrivit adolescentului care susține că i-a spart căsuță de mail.
Hackerul, care a contactat redacția The Post pentru a se lăuda cu faptă să, a spus că este un simplu licean, nu este musulman, iar acțiunea să a fost motivată de faptul că nu este de acord cu politică externă a Statelor Unite.
El nu și-a dezvăluit numele, însă a dat detalii despre ce a găsit în căsuță de mail a lui John Brennan, care și-a șters ulterior contul de pe AOL. Hackerul a precizat că documentele pe care le-a furat erau atașate la circa 40 de mailuri.
Mailul privat al directorului CIA, John Brennan, conținea documente care nu ar fi trebuit să ajungă pe mână oricui-inclusiv o cerere de 47 de pagini pentru a obține o autorizație top secretă. Asta până când și-a dat seamă că cineva a pătruns în corespondența să electronică, a declarat hackerul pentru jurnaliştii americani de la The Post.
Scandalul cu mailurile lui Hillary Clinton: O sută conțineau informații sensibile
Printre mailurile lui Brennan se mai regăseau informațiile personale a zeci de oficiali din cadrul serviciilor americane, precum și un document guvernamental despre utilizarea "tehnicilor dure de interogare" a suspecților de terorism, a mai spus puștiul.
Acum, hackerul este investigat de FBI și ale agenții federale și, potrivit unor surse, este posibil că adolescentul să se aleagă chiar cu dosar penal.
"Cred că vor să-l dea că exemplu, pentru a-i descuraja pe oameni să facă lucruri de felul acesta în viitor", a precizat una dintre sursele citate, care a descris situația drept "nebunească".
"Nu pot să cred că i-a făcut asta șefului CIA. Problemă cu aceste persoane din generațiile mai vechi este că nu știu nimic despre securitatea cibernetică și, după cum puteți vedea, acest lucru poate fi problematic", a continuat sursă.
Reprezentanții CIA au arătat, într-un comunicat de presă, că au cunoştinţă de informațiile apărute pe rețelele sociale, fără să comenteze prea mult pe marginea subiectului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰