Antena Meniu Search
x

Video Un angajat la salubritate din Paris, celebru pe TikTok cu videouri în care îndeamnă cetăţenii să păstreze planeta curată

Revoltat de trecătorii care aruncă resturi pe stradă, un lucrător la salubritate din Paris şi-a „vărsat” supărarea şi simţul artistic pe TikTok. Ludovic Franceschet le transmite oamenilor mesajul: aruncaţi gunoiul la tomberon.

de Redactia Observator

la 10.03.2021, 19:44

Colaj din timpul unei acțiuni de curățenie a lui Ludovic, în Paris
Ludovic filmează locurile pline de gunoi înainte și după ce face curățenie - TikTok Ludovicf_off

Bărbatul de 45 de ani a devenit o celebritate a culturii tinerilor, prin videoclipuri filmate cu încetinitorul în care apare măturând grămezi de gunoi, dansând şi făcând apeluri pline de însufleţire în care îi îndeamnă pe concetăţeni să păstreze planeta curată. Revoltat de trecătorii care aruncă resturi pe stradă în timpul pandemiei de COVID-19, Ludovic Franceschet, un lucrător la salubritate din Paris, a apelat la TikTok pentru a-şi transmite mesajul.

Contul său de TikTok are 70.000 de urmăritori, 765.000 de „like-uri”, iar unele dintre înregistrările pe care le-a publicat au fost vizionate de sute de mii de ori. Franceschet a povestit că încă de la vârsta de 7 ani aduna resturi de ţigări din grădina familiei şi pungile de hârtie aruncate de oameni pe stradă.

Anterior, acesta a lucrat ca îngrijitor al pacienţilor cu cancer şi adulţilor cu autism. Colectarea gunoiului este însă chemarea lui cea adevărată. „Visul meu este unul simplu, să avem o planetă curată”, a declarat acesta pentru Reuters.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Lucrează în ture de şapte ore şi, după ce plăteşte taxele, îi mai rămân 1.500 de euro pe lună, a spus el.

Gunoiul pe străzi s-a înmulțit în pandemie

În pandemie, întrucât servitul mesei la restaurante şi cafenele este interzisă, multe persoane cumpără mâncare la pachet. Acest lucru a dus la o creştere a volumului de gunoi de pe străzi, iar Franceschet a avut mai mult de muncă.

Şi-a făcut debutul în rândul vedetelor TikTok când şi-a dat seama că nu este suficient doar să strângă gunoiul, ci să şi educe tinerii în ceea ce priveşte datoria lor civică, scrie Agerpres.ro.

„Am făcut nişte videoclipuri'', a spus el. ''Au primit 100 de aprecieri, aşa că mi-am spus: 'Uau, să încercăm să facem mai mult'. După care mi-am dat seama că mesajul ajunge la tânăra generaţie'', a spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un angajat la salubritate din Paris, celebru pe TikTok cu videouri în care îndeamnă cetăţenii să păstreze planeta curată