Antena Meniu Search
x

Un patron își transformă barul în biserică, ca să scape de restricțiile impuse în pandemie

Patronul unui bar de tequila vrea să-și transforme localul în lăcaș de cult pentru a-și ține pe linia de plutire afacerea. James Aspel a depus deja actele pentru a-și transforma barul din Nottingham în lăcaș de cult.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.12.2020, 16:06

James Aspel a depus actele pentru a-și transforma barul din Nottingham în lăcaș de cult
James Aspel a depus actele pentru a-și transforma barul din Nottingham în lăcaș de cult - Facebook/The Church of the Four Hundred Rabbits
  • În Marea Britanie, lăcașurile de cult pot rămâne deschise, în ciuda restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid-19.
  • Acesta este și motivul pentru care James Aspel a depus cerere pentru ca barul pe care îl deține să se metamorfozeze într-o biserică a ”iepurilor”.

Potrivit Thescottishsun, lăcașul de cult ar putea să se numească „ Biserica celor 400 de iepuri”. 

Restricțiile de grad 3 impuse în Marea Britanie prevăd  închiderea pub-urilor și restaurantelor, în afara celor care funcționează în regim take-away, închiderea sălilor de spectacol și interzicerea petrecerilor private sau publice. 

Doar lăcașurile de cult pot rămâne deschise, iar acesta este și motivul pentru care James Aspel a depus cerere pentru ca barul să se metamorfozeze într-o biserică a ”iepurilor”, pentru a evita închiderea.

Tânărul de 34 de ani a explicat că, pentru a deveni o religie, trebuie să aibă oameni înscriși în congregație. Motiv pentru care a depus deja cerere de certificare a unui loc de întâlnire pentru cultul religios, în conformitate cu Legea 1855 privind înregistrarea lăcașurilor de cult.

”Intenția a fost de glumă, dar vine dintr-un loc serios”, a spus patronul de 34 de ani.

”Cu noile restricții suntem forțați să închidem și ar putea dura luni de zile până să putem redeschide. Avem și ofertă de mâncare așa că, chiar dacă eram în restricții de gradul 2, nu puteam deschide. Simțim că suntem pedepsiți pe nedrept și, într-o anumită măsură, mi se pare greșit. Totul, de la săli de sport, la saloane de masaj poate rămâne deschis, chiar și piețele de Crăciun. Așa că am trimis o cerere pentru a înregistra barul ca un lăcaș de cult”, a explicat patronul.

Cererea a fost trimisă grefierului general din Nottingham spre examinare, deși James recunoaște că „habar nu are” cât timp poate dura.

Barul a sărbătorit fără clienți cei cinci ani de la înființare, întrucât majoritatea sectorului hotelier a fost nevoit să închidă din cauza măsurilor dure de coronavirus.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Un patron își transformă barul în biserică, ca să scape de restricțiile impuse în pandemie