Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vaticanul organizează de urgenţă cursuri de exorcism, anunţând că "posedările demonice au crescut exponențial"

Vaticanul a anunţat că va organiza un cursuri de exorcism, după ultimele rapoarte, care arată că "posedările demonice au crescut exponențial".

de Redactia Observator

la 31.03.2018 , 13:49

Vaticanul organizează de urgenţă cursuri de exorcism, anunţând că posedările demonice au crescut exponențial - hepta

Vaticanul a anunţat că va organiza un cursuri de exorcism, după ultimele rapoarte, care arată că "posedările demonice au crescut exponențial".

Însă criticii avertizează că exorcismul poate fi o formă de abuz spiritual.

Vaticanul urmează să organizeze un curs de pregătire a preoților în exorcizare luna viitoare, ca urmare a unui raport potrivit căruia cererile de eliberare din "posesie demonică" ar fi crescut foarte mult în întreaga lume.

Articolul continuă după reclamă

Asociația internațională a exorciştilor, reprezentată de Vatican şi care cuprinde peste 200 de preoți catolici, anglicani și ortodocși, a declarat situaţia o "urgență pastorală".

Potrivit unui preot din Sicilia, numărul de persoane din Italia care pretind a fi posedate s-a triplat, la 500.000 pe an, iar un preot irlandez a afirmat că cererea de exorcizare "a crescut exponențial".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totuşi, unele voci avertizează că slujba de exorcizare poate fi o formă de abuz spiritual. De asemenea, criticii spun că persoanele cu probleme de sănătate mintală sunt predispuse automat convingerii că problemele lor psihiatrice sunt rezultatul posesiei demonice.

Cursul de pregătire a Vaticanului, care va avea loc la Ateneul Pontifical Regina Apostolorum, la Roma, în perioada 16-21 aprilie, se va concentra pe exorcizarea și rugăciunea eliberării, o rugăciune folosită în mod obișnuit pentru eliberarea din posesia demonică.

"Lupta împotriva răului a început odată cu facerea lumii și este destinată să dureze până la sfârșitul lumii", a declarat Cezare Truqui, unul dintre vorbitori, pentru ziarul Vatican News.

"Dar astăzi suntem într-o etapă crucială în istorie: mulți creștini nu mai cred în existența diavolului, puțini exorciști sunt calificaţi și nu mai sunt tineri preoți dispuși să învețe doctrina și practica eliberării sufletelor".

Părintele Benigno Palilla, exorcist din Sicilia, care a raportat o triplare a cazurilor de posedare demonică pe insulă, a recunoscut că problema a fost controversată, dar a adăugat: "Posedaţii suferă foarte mult. Ei trebuie eliberaţi de povară şi suferinţă".

(sursa)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » Inedit » Vaticanul organizează de urgenţă cursuri de exorcism, anunţând că "posedările demonice au crescut exponențial"