Antena Meniu Search
x

„Vrem și noi arest la domiciul lui TRUICĂ!” FOTOGRAFIA care a scandalizat ROMÂNII!

Miliardarul Remus Truică, plasat în arest la domiciliu în urma scandalului retrocedărilor ilegale, se lăfăie în lux

Miliardarul Remus Truică, plasat în arest la domiciliu în urma scandalului retrocedărilor ilegale, se lăfăie în lux. Vineri seara, o fotografie postată pe Facebook a stârnit furia românilor. „Să fi arestat la domiciliu, iar domiciliul tău să arate așa!”, a scris Andrei Nicolae. Truică locuiește într-un adevărat ranch.

Proprietatea întinsă pe 15 hectare pe care Truică o deține pe malul lacului Snagov este una dintre cele mai luxoase pe care le deţin milionarii României.

Domeniul impresionant deținut de Truică e localizat chiar la marginea pădurii, cu vedere la lacul Snagov, include o vilă uriaşă, pe trei niveluri, cu piscină de dimensiuni olimpice, teren de fotbal şi teren de tenis, anexe care adăpostesc, printre altele, garajul în care milionarul îşi ţine bijuteriile pe patru roţi, un parc imens făcut special pentru copii, un foișor pentru picnic și un ponton imens dotat cu bărcile de rigoare.

Remus Truică este plasat în arest la domiciliu, iar Dan Andronic va fi cercetat sub control judiciar, au decis, vineri, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale "Ferma Băneasa". De asemenea, avocatul Robert Roşu va sta în arest la domiciliu, iar Marius Marcovici și Lucian Mateescu au fost puşi sub control judiciar. 

Omul de afaceri Remus Truică, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Roşu, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici, şi omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost prezentanţi Curţii de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.  

 Magistraţii de la Curtea de Apel Brasov au decis ca omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu. În cazul lui Dan Andronic, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu, instanţa a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Magistrații au respins astfel solicitarea DNA de arest preventiv în cazul celor cinci persoane reținute în dosarul retrocedărilor ilegale.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată la instanţa supremă atât de către procurori, cât şi de către inculpaţi.

Magistrații Curții de Apel Brașov au amânat pronunțarea în dosarul Truică, pentru vineri, la ora 13.00, a declarat, vineri dimineața, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătoarea Mirela Șerban. Ședința de judecată a început în cursul zilei de joi, la ora 15.30 și s-a încheiat vineri dimineață, la ora 2.30.

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat că a constituit alături de alte persoane un grup infracţional pentru dobândirea unei averi revendicate nelegal ”de o persoană interesată”, cerând în schimbul traficului de influenţă între 50-80% din fiecare bun obţinut, prejudiciul ajungând la aproape 136 de milioane euro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Remus Truică pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, a lui Dan Cătălin Andronic, jurnalist şi consultant politic, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă, a lui Robert Mihăiţă Roşu, avocat partener în cadrul unei case de avocatură, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, complicitate la spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, a lui Marius Andrei Marcovici, administrator al unei societăţi comerciale şi consilier, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălarea banilor, dar şi a lui Claudiu Lucian Mateescu, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, în forma aderării, şi complicitate la trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2006, Remus Truică, Robert Mihăiţă Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de o persoană interesată, prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi, instigarea şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare şi traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici.

"De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicaţi în activitatea infracţională şi s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evoluţiei şi realizării interesului urmărit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat şi găsind împreună soluţiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au păstrat în permanenţă contactul cu persoana cumpărătoare de influenţă, dându-i de fiecare dată asigurări asupra succesului demersului infracţional", se arată într-un comunicat al DNA.

Rolul lui Remus Truică în cadrul grupului a fost "esenţial, în sensul că persoana, reputaţia şi susţinerile acestuia au fost determinante în convingerea persoanei interesate pentru cumpărarea influenţei.

"Pe de altă parte, Remus Truică a prezentat «afacerea» celorlalţi membri ai grupului, hotărând împreună cu aceştia să se implice în realizarea demersului infracţional, singura cale în obţinerea bunurilor pe care persoana interesată le revendica în mod nelegal. De asemenea, el a acţionat ca mandatar al unei societăţi comerciale în actele întocmite cu cumpărătorul de influenţă, s-a întâlnit în mod repetat cu acesta pentru a discuta stadiul demersurilor întreprinse, a negociat cu aceştia în interesul grupului, a discutat cu Robert Roşu, avocat, pentru întocmirea documentelor necesare creării aparenţei de legalitate, s-a prezentat în faţa autorităţilor în numele cumpărătorului de influenţă, a discutat cu notari şi avocaţi pentru întocmirea de înscrisuri necesare revendicărilor, şi-a traficat influenţa în mod real şi a corupt funcţionari pentru atingerea scopului urmărit", precizează DNA.

În acest context, începând cu anul 2006, Truică i-a promis cumpărătorului de influenţă că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la instanţa supremă), cerând în schimb o parte considerabilă din această avere, atât pentru el cât şi pentru membrii grupului, între 50 - 80% din fiecare bun care va fi obţinut.

Pentru realizarea scopului grupului, Remus Truică, ceilalţi membrii a grupului şi cumpărătorul de influenţă au ascuns natura ilicită a înţelegerii prin încheierea, în 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii. Contractul a fost încheiat între cumpărătorul de influenţă şi o societate comercială reprezentată de Truică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » „Vrem și noi arest la domiciul lui TRUICĂ!” FOTOGRAFIA care a scandalizat ROMÂNII!