Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video În ce domenii se înființează cele mai multe afaceri în România. Ramura care domină printre antreprenori

Unde se înființează cele mai multe afaceri în România. O întrebare foarte importantă, asta deoarece companiile sunt cele care produc locuri de muncă și furnizează salarii. Iată cum arată ultimele date de la Registrul Comerțului.

de Iancu Guda

la 08.10.2024 , 09:50

Ultimele date arată că 16% din afacerile din afacerile înființate anul trecut sunt pe zona de servicii prestate altor intreprinderi, 14% în comerț cu amănuntul, 13% în construcții, 9% în IT, 9% în comerț și distribuție, 8% în transporturi și 5% în hoteluri și restaurante, 26% restul.

Unde se înființează cele mai multe afaceri în România

Comparativ cu companiile care ies de pe piață, balanța s-a echilibrat în ultimii cinci ani. Înainte, existau mai multe companii care ieșeau de pe piață, față de cele noi, care își făceau intrarea pe piață. 

Vezi și

În ultimii 15 ani, au ieșit de pe piață 1,8 milioane de companii și s-au înființat doar 1,1 milioane, ceea ce înseamnă o pierdere de 700.000 de companii care puteau să fie "în viață". 

Pe acelaşi subiect

În România există 23 de companii la 1000 de locuiori, fapt care ne clasează pe ultimul rol în raport cu alțe țări din Europa.

Cum stimulăm dezvoltarea antreprenoriatului?

În primul rând, este nevoie de stabilitate fiscală și politică. Asta pentru că afacerile sunt influențate de o mulțime de factori precum taxele care fluctuează de la lună la lună, creșterea salariilor și altele. Accesul la finanțare de la bănci sau fonduri de investiții este un alt factor important, precum și aderarea la OECD și Schengen, dar și reducerea birocrației.

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » IQ Financiar » În ce domenii se înființează cele mai multe afaceri în România. Ramura care domină printre antreprenori