Video În ce domenii se înființează cele mai multe afaceri în România. Ramura care domină printre antreprenori
Unde se înființează cele mai multe afaceri în România. O întrebare foarte importantă, asta deoarece companiile sunt cele care produc locuri de muncă și furnizează salarii. Iată cum arată ultimele date de la Registrul Comerțului.
Ultimele date arată că 16% din afacerile din afacerile înființate anul trecut sunt pe zona de servicii prestate altor intreprinderi, 14% în comerț cu amănuntul, 13% în construcții, 9% în IT, 9% în comerț și distribuție, 8% în transporturi și 5% în hoteluri și restaurante, 26% restul.
Unde se înființează cele mai multe afaceri în România
Comparativ cu companiile care ies de pe piață, balanța s-a echilibrat în ultimii cinci ani. Înainte, existau mai multe companii care ieșeau de pe piață, față de cele noi, care își făceau intrarea pe piață.
În ultimii 15 ani, au ieșit de pe piață 1,8 milioane de companii și s-au înființat doar 1,1 milioane, ceea ce înseamnă o pierdere de 700.000 de companii care puteau să fie "în viață".
- Câte business-uri din România au cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro
- Afacerea deschisă în ţară de Florida și Mihai, după zeci de ani de muncă în Spania. Preţurile ajung şi la...
- NATO îi ia apărarea lui Geoană în scandalul de "kompromat": "Toți angajaţii NATO trebuie să obțină o...
- Cum ar putea România să devină cel mai mare producător de gaze din UE
- Fabrica de zahăr Bod, vândută la fier vechi pentru a face loc imobiliarelor. Sindicaliștii acuză un "nou jaf sub...
În România există 23 de companii la 1000 de locuiori, fapt care ne clasează pe ultimul rol în raport cu alțe țări din Europa.
Cum stimulăm dezvoltarea antreprenoriatului?
În primul rând, este nevoie de stabilitate fiscală și politică. Asta pentru că afacerile sunt influențate de o mulțime de factori precum taxele care fluctuează de la lună la lună, creșterea salariilor și altele. Accesul la finanțare de la bănci sau fonduri de investiții este un alt factor important, precum și aderarea la OECD și Schengen, dar și reducerea birocrației.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰