Antena Meniu Search
x

Video Scandal cu soţii Şoşoacă: ar fi sechestrat doi jurnalişti italieni şi atacat un agent. "Vorbeau în engleză, de aceea am chemat poliţia"

Scene incredibile în plină stradă. Protagonişti: senatoarea Diana Şoşoacă şi soţul acesteia. Silvestru Şoşoacă ar fi lovit un agent de poliţie chemat la casa celor doi. Totul s-a întâmplat vineri seară, după ce un interviu luat de către o echipă de jurnalişti italieni a luat o turnură penală. Doi dintre ziarişti ar fi fost sechestraţi în biroul senatoarei. Astăzi, susţinătorii celor doi s-au îmbrâncit şi ei cu ziariştii, după audierile din acest dosar.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.12.2021, 19:31

Vezi și

"Jandarmeria, voi ce faceţi, voi nu ne ajutaţi? (...) De ce rupi haina, mă? Mă, de ce rupi haina, mă ... Păi dai în ăsta? De ce dai, mă? (...) De când loveşti, gunoiule?" Sunt scene filmate în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. După discuţia cu procurorii, soţul senatoarei Diana Şoşoacă iese în stradă. Susţinătorii acestora creează o busculadă şi încep să îi îmbrâncească pe jurnalişti. În agitaţia generală, doi bărbaţi acuză că au fost loviţi în cap cu o cameră de filmat. Imediat, Diana Şoşoacă s-a dezlănţuit la adresa jandarmilor, care nu i-ar fi protejat: "Cum adică ... Îi sparge capul și voi nu-l rețineți? Trebuie să îl reţineţi acum! Deja s-a întâmplat în faţa voastră şi voi nu îl reţineţi?"

Nimeni nu a avut nevoie însă de îngrijiri medicale. Ba chiar una dintre persoanele care ar fi fost agresate a recunoscut că a fost vorba doar de un accident. "Pur și simplu, când a dat cu camera m-a nimerit și pe mine. Eram acolo. Nu voi depune plângere. Nu voi merge la IML. Nu este cazul. Consider că a fost un accident", spune bărbatul lovit.

Diana Şoşoacă a sunat la 112 în timpul unui interviu dat unei televiziuni din Italia

Întregul scandal a pornit însă de dimineaţă, când senatoarea a mers la parchet împreună cu soţul ei, Silvestru Şoşoacă. Acesta este acuzat de ultraj, după ce un interviu cu o echipă de trei jurnalişti de la postul naţional din Italia, Rai1, ar fi degenerat. Totul s-a întâmplat vineri seară. Iată varianta senatorei: "Doamna jurnalistă a început să urle şi să mă ameninţe că o să cheme ambasada şi să-mi arate ea mie ce poate să facă. Am solicitat poliţia, 112, a venit poliţia, între timp jurnalista a plecat".

Pe acelaşi subiect

Ceilalţi doi colegi ai acesteia ar fi fost sechestraţi în locuinţa senatoarei, spun surse din poliţie. "Ei vorbeau în engleză, de aceea am şi chemat poliţia, zic dacă sunteţi din Italia de ce nu vorbiţi italiană. A mai venit o echipă de poliţişti care a deschis uşa şi i-a făcut culoare de trecere doamnei jurnaliste care s-a intors filmând. A intrat efectiv în casa mea, deşi am solicitat poliţiei să o dea afară. Ea a venit în mine, m-a lovit cu mâna şi cu piciorul, urlând că eu îi sechestrez pe cei doi". "Soţul meu a zis: dacă voi nu o daţi afară, o dau eu. A pus mâna pe ea. Şi în momentul acela poliţia, în loc să pună mâna pe ea să o dea afară, trei poliţişti au sărit pe soţul meu, l-au imobilizat, l-au dat cu capul de uşă şi i-au băgat mâna în gât".

Ce spun procurorii: soţul Dianei Şoşoacă i-ar fi agresat pe agenţi

Varianta procurorilor este alta. Soţul senatoarei i-ar fi agresat chiar pe agenţii veniţi să calmeze spiritele. "L-a împins lipindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie cauzându-i suferinţe fizice. S-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile", spune Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt PJS1.  

După scandalul de vineri cu jurnaliştii italieni au fost deschise două dosare penale, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe şi lipsire de libertate. După îmbrâncelile de astăzi, jandarmeria a amendat cu 2.500 de lei susţinătorii familiei Şoşoacă, pentru că nu au purtat mască de protecţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Scandal cu soţii Şoşoacă: ar fi sechestrat doi jurnalişti italieni şi atacat un agent. "Vorbeau în engleză, de aceea am chemat poliţia"