Antena Meniu Search
x

Galerie foto Afacerea de succes deschisă de Olivia la doar 18 ani. A dat lovitura în timp ce mergea şi la facultate, în UK: "M-am îndrăgostit de job"

O tânără studentă cu spirit întreprinzător nu a aşteptat să termine facultatea ca să pună teoria în practică. Olivia Hughes şi-a deschis afacerea la doar 18 ani, când a decis să înceapă timid, cu o cafenea micuţă în Irlanda de Nord. Acum, la 21 de ani, conduce un restaurant de succes şi are nu mai puţin de 20 de angajaţi, relatează Daily Mail.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 16:45

Restaurantul "The Hungry Goat" se află în Dungannon, County Tyrone, iar tânăra sa proprietară, Olivia Hughes, a pariat totul pe afacerea care s-a dovedit un succes. A deschis localul pe când avea doar 18 ani, iar acum, la 21 de ani, este încă studentă. Dar asta nu a împiedicat-o cu niciun chip să ţină deschis restaurantul, care prosperă şi are acum peste 20 de angajaţi. 

Afacerea cu care Olivia a dat lovitura

Tânăra antreprenoare va obţine curând diploma în business management, în timp ce a adunat şi experienţă preţioasă în piaţa muncii. În fiecare săptămână, petrece la muncă între 70 şi 80 de ore, spune ea. Olivia recunoaşte că vârsta fragedă i-a pus totuşi piedici nebănuite şi susţine că a avut mult mai mult de muncă pentru a-şi dovedi competenţa.

"Am întâmpinat multe provocări, din cauza vârstei. A trebuit să câştig respectul oamenilor, inclusiv al angajaţilor mai în vârstă", spune Olivia. "Mentalitatea mea şi determinarea m-au ajutat să reuşesc şi să dau lovitura, în ciuda valului de negativitate. Mulţi au ridicat din sprâncene când au văzut cât de tânără sunt", adaugă ea.

Pe acelaşi subiect

La doar 18 ani şi-a deschis afacerea

La 18 ani, Olivia se chinuia să-şi găsească un loc de muncă, iar după mai multe interviuri de angajare la diverse cafenele, unde i s-a tot spus că nu are suficientă experienţă, a decis să pornească pe un drum nou, de la zero. Aşa şi-a deschis micuţa cafenea. 

A deschis "The Hungry Goat" în 2020, iar afacerea sa a devenit rapid un centru de interes. Curând, abia mai putea face faţă valului de clienţi. A observat însă că numărul de clienţi scădea odată cu venirea frigului, aşa că s-a reorientat şi în 2021 a transformat localul într-un restaurant. Acum, oamenii pot servi aici inclusiv un steak delicios, alături de alte specialităţi gătite cu grijă.

La început, Olivia s-a concentrat pe modul în care trebuie să trateze clienţii şi angajaţii, ca nimeni să nu se simtă jignit. Tânăra a observat că mulţi o priveau de sus din cauza vârstei sale fragede. Cu toate acestea, a depăşit toate obstacolele, iar după nici trei ani a şi câştigat un premiu important, pentru cel mai bun nou restautant.

Olivia: "M-am îndrăgostit de acest job"

"Am făcut nişte împrumuturi şi am deschis cafeneaua. M-am îndrăgostit de acest job. Este cu siguranţă ce voi face tot restul vieţii. Pentru că afacerea mea e situată într-o zonă rurală, am realizat că nu avea să fie sustenabil să rămân la stadiul de coffee shop. Mulţi clienţi voiau să şi mănânce aici, la micul dejun sau la cină. Aşa că am contactat un bucătar care să mă ajute să deschid o bucătărie. Ambii mei părinţi au deţinut afaceri în trecut, aşa că aveam modele minunate de urmat", mai spune Olivia.

Restaurantul este deschis de joi până duminică şi are un scor de 4,8 stele pe Google. "Am sacrificat mult timp. Mulţi dintre prietenii mei de 18-20 de ani petrec acum şi trăiesc cea mai frumoasă perioadă a vieţii", adaugă tânăra antreprenor, care nu regretă însă deloc drumul ales la doar 18 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Afacerea de succes deschisă de Olivia la doar 18 ani. A dat lovitura în timp ce mergea şi la facultate, în UK: "M-am îndrăgostit de job"