Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a omorât soţia pe un vas de croazieră, găsit mort în celulă după o lună, în SUA

Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a bătut până la moarte soţia, pe un vas de croazieră din Alaska, a fost găsit mort în celulă, la o lună după încarcerare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.07.2021, 18:51

Kenneth Manzanares, în vârstă de 43 de ani, fusese condamnat luna trecută pentru uciderea soţiei sale Kristy în 2017. La mai puţin de o lună în spatele gratiilor, criminalul a fost găsit mort în celulă, la închisoarea Juneau, Alaska, miercuri dimineaţă. Decesul a fost raportat de Departamentul de Corecţie din Alaska. Potrivit acestora, au fost aplicate măsurile de resuscitare, dar în ciuda încercărilor, bărbatul a fost declarat mort.

Criminalul a săvârşit doar o lună de închisoare

Manzanares este a șaptea persoană care a murit în custodie în acest an, potrivit departamentului, care a declarat că toate decesele sunt revizuite de autorităţile din Alaska. Betsy Holley, un purtător de cuvânt al închisorii, a declarat vineri prin e-mail că informațiile „legate de starea medicală a unui deținut sunt confidențiale”, dar a spus că nu este luat în considerare niciun suspect în cazul decesului lui Manzanares. Ea a menţionat că deţinutul se afla singur în celula sa de la Centrul de corecție Lemon Creek din Juneau, când a fost găsit inconştient de ofițeri în jurul orei 7:00; de asemenea a subliniat faptul că decesul nu este legat de Covid-19.

Kenneth Manzanares a pledat vinovat anul trecut pentru crima de gradul al doilea, recunoscând că şi-a bătut soţia până a lăsat-o fără suflare, în timpul unei croaziere din Alaska, în 2017. Crima a avut loc atunci când cuplul, cele trei fiice ale acestora și familia extinsă erau în vacanță la bordul Prințesei de Smarald. La un momentdat cei doi au început să se certe în camera lor, din cauza faptului că partenera lui, Kristy Manzanares, în vârstă de 39 de ani, din Santa Clara, Utah, voia să divorţeze.

Pe acelaşi subiect

Judecătorul Timothy Burgess și-a anunțat decizia de a-l condamnat la data de 1 iunie, în timpul procesului care a portretizat crima violentă şi brutală ale soţului. Bărbatul spera la o pedeapsă de 7 ani şi jumătate, mult mai îngăduitoare, invocând tulburări bipolare și anomalii ale creierului. Avocații săi au declarat în instanţă că are anumite afecţiuni la nivelul creierului pe care un expert inclus în pledoaria apărării le-a considerat compatibile cu rănile cauzate de practicarea sporturilor de contact. Aceasta, combinată cu ceea ce era la acea vreme o tulburare bipolară nediagnosticată și „o combinație problematică de medicamente prescrise și alcool a dus la un episod aberant de violență”, se arată în dosar.

Manzanares a jucat fotbal, s-a luptat și a boxat când era mai mic și avea o istorie de „suplimente de testosteron”, potrivit Daily Mail. Judecătorul a spus însă că există dovezi care contrazic afirmaţiile cu privire la culpabilitatea lui Manzanares şi că experții nu au reușit să arate ce factori au condus la crimă, motiv pentru care l-a condamnat la 30 de ani de închisoare.

Jamie McGrady, avocatul public federal care îl reprezinta pe Manzanares, a declarat la acel moment că va fi depusă o contestație, susținând că judecătorul a ignorat dovezile științifice. Procurorii, care ceruseră judecătorului să-l condamne la închisoare pe viață, au aplaudat decizia încarcerării pe perioada de 30 de ani.

Procurorul în funcție, Bryan Wilson, din districtul Alaska, a declarat într-un comunicat al Departamentului de Justiție că omorul nu a fost „un act de violență aleatoriu, ci o neglijare îngrozitoare pentru viața umană”. „Deși sentința de astăzi nu o va aduce pe Kristy înapoi la familia și prietenii ei, sperăm că va oferi un sentiment de justiție pentru această crimă urâtă și va aduce o oarecare linişte celor care au cunoscut-o și au avut grijă de ea”, a spus el.

Criminalul a izbucnit în lacrimi în timpul procesului, spunând că soţia era "sufletul său pereche"

Procurorii solicitaseră condamnarea pe viață, descriind grafic în documentele și argumentele instanței, bătăile la care au asistat parțial doi dintre copiii cuplului. Au contestat revendicările medicale ale apărării și au descris acțiunile lui Manzanares drept acțiunile intenționate ale unui agresor pregătit să acţioneze. Asistentul procuror, Jack Schmidt, a căutat să-l portretizeze pe Manzanares ca pe un agresor care a avut probleme de furie, iar actul declanșat de soția sa, spunând că vrea să divorțeze în noaptea în care a fost ucisă, a fost cel care i-a umplut paharul. Procurorii au mai spus că Manzanares a recunoscut că și-a agresat soția în trecut și că a făcut găuri în pereți în anumite momente de ceartă cu aceasta.

Tatăl lui Kristy, Jeff Hunt, i-a cerut la acel moment judecătorului să-l trimită pe ucigașul fiicei sale la închisoare pentru tot restul vieții, spunând că speră că „va obține ceea ce merită”. Au vorbit și două dintre fiicele cuplului. Una dintre ele, Kamryn Manzanares, și-a închis declarația în fața instanței, spunându-i tatălui ei că îl iubește. Avocații lui Manzanares au declarat că în timp ce copiii săi îl consideră responsabil, „înțeleg, de asemenea, că deficiențele sale au jucat un factor major în evenimentele care au avut loc și că au pierdut deja un părinte”.

De asemenea, acuzatul a izbucnit în lacrimi spunând că își iubește fiicele și soția și a descris-o pe Kristy drept „sufletul său pereche”, menţionând că îi pare rău că a ucis-o și a sperat că în timp va putea fi iertat. Cody Hunt, fratele lui Kristy, a ieșit din sala de judecată înainte ca Manzanares să vorbească.

Ultima excursie înainte ca bărbatul să îşi omoare soţia

Familia, inclusiv tatăl ei și cei doi frați, au pornit în croazieră pe 24 iulie 2017 pentru a sărbători ziua bărbatului, dar şi cea de-a 18-a aniversare a nunții cu Kristy. Pe 25 iulie, cuplul a început să se certe în interiorul cabinei lor, conform admiterilor sale din acordul de recunoaștere a vinovăției. Două dintre fiicele lor se aflau atunci în cabină. Cearta ar fi pornit din cauza comportamentului lui Manzanares în acea seară. În timpul scandalului, Kristy i-a spus soțului ei că vrea un divorț și i-a spus să coboare de pe navă în Juneau și să călătorească înapoi acasă în Utah.

În acel moment, Manzanares le-a spus celor două fiice ale lor să părăsească camera, ambele plecând în cabina rudelor alăturate. Câteva minute mai târziu, fiicele și-au auzit mama țipând din cabină și au încercat să ajungă la ea, dar tatăl lor le-a spus: „Nu intrați aici!”.

S-au dus la balconul conectat și și-au văzut tatăl deasupra mamei lor, pe pat, în timp ce o loveacu pumnii în cap. La scurt timp alți membri ai familiei au ajuns la fața locului, moment în care unul dintre frații lui Kristy l-a văzut pe Manzanares târându-i trupul spre balcon pentru a încerca să o arunce peste bord. Fratele a apucat gleznele surorii sale și a tras-o înapoi în cabină.

Garda de securitate a navei a încercat să ofere primul ajutor femeii, dar în ciuda eforturilor disperate ale medicilor, soţia a fost declarată moartă câteva minute mai târziu. Autopsia a stabilit că a murit din cauza unei traume puternice la cap și la față.

Manzanares le-a spus ofițerilor de securitate că şi-a sărit din fire și a bătut-o pe soție până la moarte, pentru că „nu se oprea să râdă de mine”.

Echipajul și pasagerii de la bordul navei au declarat că au crezut inițial că scena înfricoșătoare face parte din tematica oferită de echipajul navei din acea noapte, „Misterul crimei”. Un pasager a mărturisit atunci că a auzit un anunț urgent în legătură cu interfonul navei în jurul orei 21:00 și a crezut că ar face parte din evenimentul tematic Sherlock Holmes.

„Este cam ironic pentru că am fost la o cină cu tematica lui Sherlock Holmes pe navă - nu o cină, a fost o piesă de teatru - și căpitanul sau unul dintre membrii echipajului, a venit pe interfon și a spus:„ Avem nevoie de toate echipele medicale şi de securitate pe puntea 9”, a spus Natalie Beckstrom. „Părea puțin că a rămas fără voce în timp ce vorbea.”

Manzanares a fost arestat și ținut în custodie federală de la data crimei sale. El a pledat inițial nevinovat în august 2017, dar apoi şi-a schimbat pledoaria recunoscându-şi fapta odioasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a omorât soţia pe un vas de croazieră, găsit mort în celulă după o lună, în SUA