Galerie foto

Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a omorât soţia pe un vas de croazieră, găsit mort în celulă după o lună, în SUA

De Larisa Andreescu.
Publicat: 19.07.2021, 18:20.
Actualizat: 19.07.2021, 18:51

Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a bătut până la moarte soţia, pe un vas de croazieră din Alaska, a fost găsit mort în celulă, la o lună după încarcerare.

Reclamă
Kenneth şi Kristy Manzanares

Bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare după ce şi-a omorât soţia pe un vas de croazieră, găsit mort în celulă după o lună

Facebook

Kenneth Manzanares, în vârstă de 43 de ani, fusese condamnat luna trecută pentru uciderea soţiei sale Kristy în 2017. La mai puţin de o lună în spatele gratiilor, criminalul a fost găsit mort în celulă, la închisoarea Juneau, Alaska, miercuri dimineaţă. Decesul a fost raportat de Departamentul de Corecţie din Alaska. Potrivit acestora, au fost aplicate măsurile de resuscitare, dar în ciuda încercărilor, bărbatul a fost declarat mort.

Criminalul a săvârşit doar o lună de închisoare

Manzanares este a șaptea persoană care a murit în custodie în acest an, potrivit departamentului, care a declarat că toate decesele sunt revizuite de autorităţile din Alaska. Betsy Holley, un purtător de cuvânt al închisorii, a declarat vineri prin e-mail că informațiile „legate de starea medicală a unui deținut sunt confidențiale”, dar a spus că nu este luat în considerare niciun suspect în cazul decesului lui Manzanares. Ea a menţionat că deţinutul se afla singur în celula sa de la Centrul de corecție Lemon Creek din Juneau, când a fost găsit inconştient de ofițeri în jurul orei 7:00; de asemenea a subliniat faptul că decesul nu este legat de Covid-19.

Citește și:
Reclamă

Kenneth Manzanares a pledat vinovat anul trecut pentru crima de gradul al doilea, recunoscând că şi-a bătut soţia până a lăsat-o fără suflare, în timpul unei croaziere din Alaska, în 2017. Crima a avut loc atunci când cuplul, cele trei fiice ale acestora și familia extinsă erau în vacanță la bordul Prințesei de Smarald. La un momentdat cei doi au început să se certe în camera lor, din cauza faptului că partenera lui, Kristy Manzanares, în vârstă de 39 de ani, din Santa Clara, Utah, voia să divorţeze.

Judecătorul Timothy Burgess și-a anunțat decizia de a-l condamnat la data de 1 iunie, în timpul procesului care a portretizat crima violentă şi brutală ale soţului. Bărbatul spera la o pedeapsă de 7 ani şi jumătate, mult mai îngăduitoare, invocând tulburări bipolare și anomalii ale creierului. Avocații săi au declarat în instanţă că are anumite afecţiuni la nivelul creierului pe care un expert inclus în pledoaria apărării le-a considerat compatibile cu rănile cauzate de practicarea sporturilor de contact. Aceasta, combinată cu ceea ce era la acea vreme o tulburare bipolară nediagnosticată și „o combinație problematică de medicamente prescrise și alcool a dus la un episod aberant de violență”, se arată în dosar.

Manzanares a jucat fotbal, s-a luptat și a boxat când era mai mic și avea o istorie de „suplimente de testosteron”, potrivit Daily Mail. Judecătorul a spus însă că există dovezi care contrazic afirmaţiile cu privire la culpabilitatea lui Manzanares şi că experții nu au reușit să arate ce factori au condus la crimă, motiv pentru care l-a condamnat la 30 de ani de închisoare.

Reclamă

Jamie McGrady, avocatul public federal care îl reprezinta pe Manzanares, a declarat la acel moment că va fi depusă o contestație, susținând că judecătorul a ignorat dovezile științifice. Procurorii, care ceruseră judecătorului să-l condamne la închisoare pe viață, au aplaudat decizia încarcerării pe perioada de 30 de ani.

Procurorul în funcție, Bryan Wilson, din districtul Alaska, a declarat într-un comunicat al Departamentului de Justiție că omorul nu a fost „un act de violență aleatoriu, ci o neglijare îngrozitoare pentru viața umană”. „Deși sentința de astăzi nu o va aduce pe Kristy înapoi la familia și prietenii ei, sperăm că va oferi un sentiment de justiție pentru această crimă urâtă și va aduce o oarecare linişte celor care au cunoscut-o și au avut grijă de ea”, a spus el.

Criminalul a izbucnit în lacrimi în timpul procesului, spunând că soţia era "sufletul său pereche"

Reclamă

Procurorii solicitaseră condamnarea pe viață, descriind grafic în documentele și argumentele instanței, bătăile la care au asistat parțial doi dintre copiii cuplului. Au contestat revendicările medicale ale apărării și au descris acțiunile lui Manzanares drept acțiunile intenționate ale unui agresor pregătit să acţioneze. Asistentul procuror, Jack Schmidt, a căutat să-l portretizeze pe Manzanares ca pe un agresor care a avut probleme de furie, iar actul declanșat de soția sa, spunând că vrea să divorțeze în noaptea în care a fost ucisă, a fost cel care i-a umplut paharul. Procurorii au mai spus că Manzanares a recunoscut că și-a agresat soția în trecut și că a făcut găuri în pereți în anumite momente de ceartă cu aceasta.

Tatăl lui Kristy, Jeff Hunt, i-a cerut la acel moment judecătorului să-l trimită pe ucigașul fiicei sale la închisoare pentru tot restul vieții, spunând că speră că „va obține ceea ce merită”. Au vorbit și două dintre fiicele cuplului. Una dintre ele, Kamryn Manzanares, și-a închis declarația în fața instanței, spunându-i tatălui ei că îl iubește. Avocații lui Manzanares au declarat că în timp ce copiii săi îl consideră responsabil, „înțeleg, de asemenea, că deficiențele sale au jucat un factor major în evenimentele care au avut loc și că au pierdut deja un părinte”.

De asemenea, acuzatul a izbucnit în lacrimi spunând că își iubește fiicele și soția și a descris-o pe Kristy drept „sufletul său pereche”, menţionând că îi pare rău că a ucis-o și a sperat că în timp va putea fi iertat. Cody Hunt, fratele lui Kristy, a ieșit din sala de judecată înainte ca Manzanares să vorbească.

Reclamă

Ultima excursie înainte ca bărbatul să îşi omoare soţia

Familia, inclusiv tatăl ei și cei doi frați, au pornit în croazieră pe 24 iulie 2017 pentru a sărbători ziua bărbatului, dar şi cea de-a 18-a aniversare a nunții cu Kristy. Pe 25 iulie, cuplul a început să se certe în interiorul cabinei lor, conform admiterilor sale din acordul de recunoaștere a vinovăției. Două dintre fiicele lor se aflau atunci în cabină. Cearta ar fi pornit din cauza comportamentului lui Manzanares în acea seară. În timpul scandalului, Kristy i-a spus soțului ei că vrea un divorț și i-a spus să coboare de pe navă în Juneau și să călătorească înapoi acasă în Utah.

În acel moment, Manzanares le-a spus celor două fiice ale lor să părăsească camera, ambele plecând în cabina rudelor alăturate. Câteva minute mai târziu, fiicele și-au auzit mama țipând din cabină și au încercat să ajungă la ea, dar tatăl lor le-a spus: „Nu intrați aici!”.

S-au dus la balconul conectat și și-au văzut tatăl deasupra mamei lor, pe pat, în timp ce o loveacu pumnii în cap. La scurt timp alți membri ai familiei au ajuns la fața locului, moment în care unul dintre frații lui Kristy l-a văzut pe Manzanares târându-i trupul spre balcon pentru a încerca să o arunce peste bord. Fratele a apucat gleznele surorii sale și a tras-o înapoi în cabină.

Garda de securitate a navei a încercat să ofere primul ajutor femeii, dar în ciuda eforturilor disperate ale medicilor, soţia a fost declarată moartă câteva minute mai târziu. Autopsia a stabilit că a murit din cauza unei traume puternice la cap și la față.

Manzanares le-a spus ofițerilor de securitate că şi-a sărit din fire și a bătut-o pe soție până la moarte, pentru că „nu se oprea să râdă de mine”.

Echipajul și pasagerii de la bordul navei au declarat că au crezut inițial că scena înfricoșătoare face parte din tematica oferită de echipajul navei din acea noapte, „Misterul crimei”. Un pasager a mărturisit atunci că a auzit un anunț urgent în legătură cu interfonul navei în jurul orei 21:00 și a crezut că ar face parte din evenimentul tematic Sherlock Holmes.

„Este cam ironic pentru că am fost la o cină cu tematica lui Sherlock Holmes pe navă - nu o cină, a fost o piesă de teatru - și căpitanul sau unul dintre membrii echipajului, a venit pe interfon și a spus:„ Avem nevoie de toate echipele medicale şi de securitate pe puntea 9”, a spus Natalie Beckstrom. „Părea puțin că a rămas fără voce în timp ce vorbea.”

Manzanares a fost arestat și ținut în custodie federală de la data crimei sale. El a pledat inițial nevinovat în august 2017, dar apoi şi-a schimbat pledoaria recunoscându-şi fapta odioasă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
Un bărbat din Rovinari a scăpat cu viață după ce a picat pe copertina vecinului de la etajul 3. Pompierii ISU, aplaudați de martori
Eveniment• pe 16.10.2021 la 15:48
Foto
Un bărbat din Rovinari a scăpat cu viață după ce a picat pe copertina vecinului de la etajul 3. Pompierii ISU, aplaudați de martori
Un bărbat din Rovinari a scăpat cu viață după ce a picat pe copertina vecinului de la etajul 3. Pompierii ISU, aplaudați de martori
recomandari pe a1.ro
Mesajul lui Zarug după eliminarea de la Asia Express sezon 4. Ce a postat pe internet
Mesajul lui Zarug după eliminarea de la Asia Express sezon 4. Ce a postat pe internet
Bărbat condamnat la moarte pentru că a turnat benzină peste fosta soţie apoi i-a dat foc, în timpul unui live, în China
Mapamond• pe 14.10.2021 la 18:34
Foto
Bărbat condamnat la moarte pentru că a turnat benzină peste fosta soţie apoi i-a dat foc, în timpul unui live, în China
Bărbat condamnat la moarte pentru că a turnat benzină peste fosta soţie apoi i-a dat foc, în timpul unui live, în China
Reclamă
Top știri
Povestea dispariției Andreei, copila de 5 anișori găsită îngropată sub casa tatălui, după 15 ani, în Neamț
1
Eveniment • ieri la 21:11

Povestea dispariției Andreei, copila de 5 anișori găsită îngropată sub casa tatălui, după 15 ani, în Neamț

Povestea dispariției Andreei, copila de 5 anișori găsită îngropată sub casa tatălui, după 15 ani, în Neamț
Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia
2
Mapamond • pe 18.10 la 08:17

Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia

Antrenoare însărcinată, atacată de un urs în faţa a zeci de copii terifiaţi, în timpul unui spectacol de circ din Rusia
O mamă singură a 9 copii a fost condamnată la moarte pentru posesie de metamfetamină, în Malaezia: „Justiția este oarbă"
3
Mapamond • ieri la 09:30

O mamă singură a 9 copii a fost condamnată la moarte pentru posesie de metamfetamină, în Malaezia: „Justiția este oarbă"

O mamă singură a 9 copii a fost condamnată la moarte pentru posesie de metamfetamină, în Malaezia: „Justiția este oarbă"
Georgiana, tânăra ucisă în Brăila, urma să nască peste două zile. Părinții fetei sunt devastatați de durere
4
Eveniment • la 08:57

Georgiana, tânăra ucisă în Brăila, urma să nască peste două zile. Părinții fetei sunt devastatați de durere

Georgiana, tânăra ucisă în Brăila, urma să nască peste două zile. Părinții fetei sunt devastatați de durere
O femeie a devenit mamă pentru prima dată la 70 de ani. A adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Soţul indian de 75 de ani i-a fost alături la naştere
5
Mapamond • pe 19.10 la 07:26

O femeie a devenit mamă pentru prima dată la 70 de ani. A adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Soţul indian de 75 de ani i-a fost alături la naştere

O femeie a devenit mamă pentru prima dată la 70 de ani. A adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Soţul indian de 75 de ani i-a fost alături la naştere
RECOMANDĂRI
Presedintele Klaus Iohannis
Politic • la 06:27
Live Text

Klaus Iohannis, la a doua rundă de consultări cu partidele, pentru desemnarea unui nou premier. Primii invitați la discuții sunt liberalii

Președintele Klaus Iohannis are, joi, o nouă rundă de consultări cu partidele, în vederea desemnării noului premier, după ce...

Klaus Iohannis, la a doua rundă de consultări cu partidele, pentru desemnarea unui nou premier. Primii invitați la discuții sunt liberalii
Medicii, revoltaţi după ultimele decizii. Klaus Iohannis, pus la zid: „Cum e posibil să invoci urgența situației, marți, și să anunți măsuri, luni”
Sanatate • la 09:45

Medicii, revoltaţi după ultimele decizii. Klaus Iohannis, pus la zid: „Cum e posibil să invoci urgența situației, marți, și să anunți măsuri, luni”

Medicii, revoltaţi după ultimele decizii. Klaus Iohannis, pus la zid: „Cum e posibil să invoci urgența situației, marți, și să anunți măsuri, luni”
Surse: PNL renunţă la Florin Cîţu. Nicolae Ciucă, în cărţi să fie propunere de premier
Politic • la 08:12

Surse: PNL renunţă la Florin Cîţu. Nicolae Ciucă, în cărţi să fie propunere de premier

Surse: PNL renunţă la Florin Cîţu. Nicolae Ciucă, în cărţi să fie propunere de premier
Mii de candidaţi, un singur 10. Povestea profesoarei care a obţinut singura notă maximă din ţară la concursul pentru postul de director
Educatie • la 07:51
Video

Mii de candidaţi, un singur 10. Povestea profesoarei care a obţinut singura notă maximă din ţară la concursul pentru postul de director

Mii de candidaţi, un singur 10. Povestea profesoarei care a obţinut singura notă maximă din ţară la concursul pentru postul de director
PARTENERI
Pepe și iubita, Yasmine Ody, s-au despărțit? Ce se întâmplă, de fapt, în relația celor doi: „Nu mai e ce era înainte”
spynews.ro
Pepe și iubita, Yasmine Ody, s-au despărțit? Ce se întâmplă, de fapt, în relația celor doi: „Nu mai e ce era înainte”
Ce i-a spus Reghe soției despre iubită. Anamaria Prodan rupe tăcerea: „Mă simt foarte trădată„
libertatea.ro
Ce i-a spus Reghe soției despre iubită. Anamaria Prodan rupe tăcerea: „Mă simt foarte trădată„
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
'De ce nu te-ai vaccinat, mamaie?'- Răspunsul incredibil dat de o bătrânică de 80 de ani medicului de la Urgențe
gandul.ro
'De ce nu te-ai vaccinat, mamaie?'- Răspunsul incredibil dat de o bătrânică de 80 de ani medicului de la Urgențe
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
prosport.ro
FOTO. Cum arată gravida Roxana Vancea în costum de baie, în luna a 8-a de sarcină!
Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO
Ziare.com
Fenomen neobișnuit care uimește lumea: 24 de nave fantomă, apărute brusc pe coasta Japoniei VIDEO
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
Celine Dion, veste îngrijorătoare pentru fani. Vedeta cunoscută pentru anularea concertelor din România se confruntă cu probleme de sanatate
tvhappy.ro
Celine Dion, veste îngrijorătoare pentru fani. Vedeta cunoscută pentru anularea concertelor din România se confruntă cu probleme de sanatate
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
GSP
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
money.ro
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
as.ro
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
as.ro
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
„Codurile secrete” iPhone care deblochează opțiuni ascunse. Combinația care te ajută să găsești un semnal mai bun
UseIT
„Codurile secrete” iPhone care deblochează opțiuni ascunse. Combinația care te ajută să găsești un semnal mai bun
BIANCA IACOB

Dupa noi, gunoiul

O campanie de
Bianca Iacob
De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
După noi, gunoiul • pe 14.10 la 20:01
Video

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor

România are un muzeu al poluării ascuns de patru ani într-o pădure din Vâlcea. O groapă de gunoi uitată de autorităţi, din...

De patru ani, într-o pădure din România stă ascunsă o bombă ecologică. A otrăvit totul în jur şi a ajuns la fântânile oamenilor
Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
După noi, gunoiul • pe 07.10 la 19:55
Exclusiv

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă

Un sat cu 3.000 de locuitori dă o lecţie României despre reciclare. Totul a început după ce primarul, în funcție de un deceniu, a făcut educaţie din poartă în poartă
Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul • pe 05.10 la 16:28

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"

Ministrul Mediului, critici dure la adresa Gărzii de Mediu după dezvăluirile Observator. Reacţia lui Tanczos Barna: "Să-i conducem frumos afară din apele teritoriale ale României"
După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
După noi, gunoiul • pe 30.09 la 19:41
Video

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane

După noi, gunoiul. Străinii ne trimit gunoaie, iar noul şef al Gărzii de Mediu îşi dă aprobarea. Deşeurile ajung chiar şi din ţările africane
Vezi toate stirile
CITEȘTE PE A1.ro
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Vlăduța Lupău, surprinsă în brațele unui fotbalist celebru. Cu ce ocazie l-a întâlnit și cum au reacționat fanii
Vlăduța Lupău, surprinsă în brațele unui fotbalist celebru. Cu ce ocazie l-a întâlnit și cum au reacționat fanii
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 21:53
Video

Observator de bine, 20 octombrie 2021. Băiețel de 12 ani din București, sărbătorit de poliție de ziua lui

Observator de bine, 20 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 20 octombrie 2021. Băiețel de 12 ani din București, sărbătorit de poliție de ziua lui
Observator de bine, 19 octombrie 2021. Tricou cu autograful lui Lionel Messi, cadou pentru Papa Francisc
Observator de bine • pe 19.10 la 21:12
Video

Observator de bine, 19 octombrie 2021. Tricou cu autograful lui Lionel Messi, cadou pentru Papa Francisc

Observator de bine, 19 octombrie 2021. Tricou cu autograful lui Lionel Messi, cadou pentru Papa Francisc
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 18.10 la 21:02
Video

Observator de bine, 18 octombrie 2021. O librărie din Peru s-a inspirat din serialul Squid Game pentru a oferi cărţi gratis

Observator de bine, 18 octombrie 2021. O librărie din Peru s-a inspirat din serialul Squid Game pentru a oferi cărţi gratis