Antena Meniu Search
x

Cât a plătit un tânăr pe două cocktailuri Negroni. Bărbatul, revoltat după ce a primit nota de plată la barul din UK

Un tânăr a rămas de-a dreptul şocat când a primit nota de plată, într-un bar recent deschis din Manchester. Bărbatul ieşise la băut cu un prieten şi fiecare şi-a comandat câte un cocktail Negroni. În meniu, acestea aveau un preţ mediu, nimic ieşit din comun. Însă la finalul serii, cei doi au avut parte de o mare surpriză.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 16:53

De ce au dat atâţia bani pe Negroni
De ce au dat atâţia bani pe Negroni - Shutterstock

Un tânăr a rămas în stare de şoc atunci când a văzut nota de plată, la finalul unei seri în oraş. Potrivit Daily Star, bărbatul a ieşit la băut cu un prieten în barul Sexy Fish din Manchester, unde s-a bucurat de atmosferă până ce s-a ajuns şi la finalul ieşirii. A cerut nota, însă nu se aştepta să vadă o sumă atât de mare pentru doar două cocktailuri.

Cât l-au costat două cocktailuri

Bărbatul, care şi-a păstrat numele anonim, a pozat bonul fiscal pe care figura suma de 28 de lire sterline (aproximativ 32 de euro), plus taxa de servire. În total, avea de plată aproape 37 de euro pentru două cocktailuri.

Acesta susţine că preţurile piperate de la barul din centrul oraşului nu se justifică, mai ales comparându-le cu ce scrie în meniu. Tânărul şi prietenul care îl însoţea au comandat două pahare de Negroni, care ar fi costat câte 9,25 de lire sterline, deci în total nu mai mult de 18,50 de lire (aproximativ 21 de euro).

Pe acelaşi subiect

Dar socoteala de acasă nu s-a potrivit deloc cu cea din târg. Când a văzut că au de plătit 28 de lire sterline, acesta a chemat personalul şi a cerut explicaţii. Angajaţii "nu ar fi reuşit să-l lămurească", vorbind despre un "upgrade" despre care nimeni nu l-ar fi înştiinţat. Reprezentanţii Sexy Fish au confirmat că a fost o "eroare" pe bon, rectificată de bar.

De ce au dat atâţia bani pe Negroni

Cocktailurile ar fi fost preparate cu gin Plymouth, ceea ce a majorat preţul băuturii Negroni clasice. Astfel, fiecare pahar a devenit 14 lire, ducând totalul la 28 de lire. Asta fără a menţiona taxa de servire de 13,5%.

"Am ieşit la un pahar cu colegul meu de apartament şi am comandat două cocktailuri Negroni. Când am cerut nota, costau aproape 32 de lire. La început mi-am zis: OK, astea or fi preţurile aici. Dar când am aruncat un ochi pe meniu şi bon am observat că ceva nu are sens. De când face 2 x 9,25 de lire un total de 28? Logic, am cerut explicaţii", povesteşte el.

"Un client a comandat un cocktail care nu se afla în meniu, preparat special pentru el. Din nefericire, nota de plată nu a fost bună, din cauza unei erori, dar clientului i s-a cerut suma corectă. Acesta a fost informat imediat cu privire la eroarea cu pricina", a declarat un reprezentant al barului Sexy Fish.

Cum se prepară un cocktail Negroni

Mulţi oameni adoră să savureze un pahar de Negroni, dar cum se pregăteşte acesta şi ce ingrediente conţine? Un cocktail Negroni se prepară uşor, cu gin, Campari, vermut dulce, uneori se adaugă coajă de portocală arsă. Băutura alcoolică folosită în acest caz, Plymouth Gin, costă în supermarketurile din Marea Britanie în jur de 20 de lire (23 de euro) sticla de 0,7 litri.

Ingredinete pentru un pahar de Negroni:

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml vermut dulce
  • coajă portocală
  • gheaţă

Barul restaurant Sexy Fish s-a deschis recent, devenind rapid un hot spot din centrul oraşului Manchester, în special pentru picturile din interiorul localului, unele semnate chiar de Damien Hirst. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Cât a plătit un tânăr pe două cocktailuri Negroni. Bărbatul, revoltat după ce a primit nota de plată la barul din UK