Antena Meniu Search
x

Cuplul din Anglia care a torturat și ucis o fetiță de 2 ani și-a aflat sentința. Legist: ”Lovitura fatală a avut forța unui accident de mașină”

Savannah Brockhill, femeia care a ucis-o pe fiica în vârstă de aproape doi ani a iubitei sale, după luni întregi de ”abuz și cruzime” a fost condamnată de un tribunal din Anglia la cel puțin 25 de ani de închisoare. Mama fetiței a primit opt ani pentru că a provocat sau a permis moartea copilului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.12.2021, 22:59

Star Hobson și femeile care i-au adus moartea: Frankie Smith și Savannah Brockhill
Cuplul din Anglia care a torturat și ucis o fetiță de 2 ani și-a aflat sentința. ”Lovitura fatală a avut forța unui accident de mașină” - Facebook

Star Hobson, în vârstă de 16 luni, a suferit răni „catastrofale” din cauza lui Savannah Brockhill, iubita mamei ei, Frankie Smith, care avea un „temperat violent”. Judecătorul care s-a ocupat de caz a spus că fetița a fost prinsă ”în focul încrucișat” al relației toxice dintre cele două, scrie BBC News.

Frankie Smith, mama fetiței, a fost condamnată la opt ani pentru că a provocat sau a permis moartea lui Star.

Magistratul a spus că femeile au arătat multă cruzime față de copilul mic, care a fost o victimă a relației lor furtunoase. ”Lovitura fatală” aplicată de Brockhill fetiței, pe 22 septembrie 2020, a avut „forța unui accident de mașină”, au stabilit legiștii. Dar atacul violent nu a fost un eveniment izolat și au fost identificate numeroase alte răni pe corpul fetiței, după moartea ei, inclusiv două leziuni cerebrale și diverse fracturi ale craniului, coastelor și tibiei.

Mama fetiței ucise a avut un rol semnificativ în tragedie

Pe acelaşi subiect

Judecătorul a mai spus că mama fetiței a jucat un rol semnificativ în moartea copilului ei. Ea nu a reclamat episoadele de abuz și nici nu și-a părăsit partenera ca să caute ajutor.

”Asta este ceva cu care trebuie să trăiești pentru tot restul vieții tale”, i-a spus magistratul mamei.

Anterior, în timpul procesului s-a descoperit că bunicul fetiței ucise s-a sinucis de ziua fiicei sale, după ce i-a trimis în închisoare un bilet sfâșietor în care i-a promis că va avea grijă de copilul ei în ceruri.

”El avea o amprentă a mâinii micuței Star pe fereastra lui și nu a spălat-o niciodată. Nu s-a putut împăca cu moartea fetiței și așa că s-a sinucis de ziua lui Frankie. I-a trimis un bilet în închisoare în care i-a scris: „Tu ai grijă de tine și eu am să am grijă de copil”, a povestit străbunicul micuței.

Cum a murit micuța Star Hobson

Medicul legist a concluzionat că Frankie Smith, în vârstă de 20 de ani, și Savannah Brockhill, în vârstă de 28 de ani, au provocat răni ”catastrofale” la nivelul abdomenului lui Star Hobson. Cuplul ar fi rupt vena principală care transporta sânge de la inimă spre membre. De asemenea, mai multe organe au fost grav afectate.  Mai exact, fetiţa a suferit pierderi majore de sânge, a avut și o scindare a ficatului și vânătăi la plămâni și pancreas.

După ce se presupune că l-au călcat pe copil în picioare, Smith și Brockhill au așteptat apoi 15 minute înainte de a suna pentru ajutor. De asemenea, cuplul a căutat online ''cum să scoți un copil din șoc'', au aflat jurații.

Paramedicii au ajuns la casa din Keighley, West York, pe 22 septembrie anul trecut, pentru a o găsi pe Star lipsită de viață, palidă și purtând doar un scutec. Instanței i s-a spus că se afla într-un stop-cardiac. Ea a fost transportată cu un elicopter la spital, dar din păcate nu a putut fi salvată și a fost declarată moartă la scurt timp după aceea.

Cuplul a încercat să dea vina pe un alt copil, lucru pe care procuratura l-a considerat drept ”absurd”. Medicii au spus în schimb că ”gradul de forță” aplicat lui Star a fost ”atât de mare” încât ”era imposibil ca medicii să creadă că ar fi putut fi cauzat de un copil”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Cuplul din Anglia care a torturat și ucis o fetiță de 2 ani și-a aflat sentința. Legist: ”Lovitura fatală a avut forța unui accident de mașină”