Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ultimele clipe din viaţa Giuliei, tânăra ucisă cu 20 de lovituri de cuţit de iubitul ei. Filmul atacului cumplit care a revoltat Italia

Ultimele momente oribile din viaţa tinere de 22 de ani, care ar fi fost ucisă de fostul ei iubit înainte ca acesta să fugă timp de opt zile, au fost dezvăluite printr-o reconstrucție a evenimentelor făcută de procurorii italieni.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 09:20

Giulia Cecchettin, studentă la inginerie la Universitatea din Padova, a fost găsită moartă într-o rigolă de lângă un lac din regiunea Friuli Venezia Giulia din nord-estul Italiei. Detectivii au spus că suferise cel puțin 20 de răni de cuțit la gât și la cap, relatează Mirror.

Fostul ei iubit Filippo Turetta, care dispăruse peste o săptămână, a fost arestat în Germania în weekend. Potrivit Judecătorului, în seara zilei de sâmbătă, 11 noiembrie, victima și fostul ei iubit s-au deplasat cu mașina la un centru comercial din Marghera, Veneția, unde au mâncat câte un sandviş la cină.

Filmul atacului reconstituit de procurori

Bărbatul a condus-o apoi pe Giulia acasă, dar ar fi lovit-o pentru prima dată într-o parcare din apropierea casei ei din Vigonovo, în provincia Veneția. Femeia a încercat să scape, dar procurorii cred că băiatul a imobilizat-o, apoi i-ar fi pus bandă adezivă pe gură înainte de a pleca. Carabinieri au găsit apoi un cuțit pătat de sânge, fără mâner, în parcare. Mai târziu, un locuitor din zonă le-a spus detectivilor că a auzit vocea unei femei țipând „Mă răneşti așa” și a văzut un bărbat dând cu piciorul în cineva pe jos. Filippo conducea spre o zona industrială când Giulia și-a recăpătat cunoștința şi a încercat să scape din mașină. Cu toate acestea, bărbatul a fost surprins pe camere urmărind-o înainte de a o arunca la pământ, făcând-o pe Giulia să se lovească cu capul de trotuar.

Pe acelaşi subiect

În acel stadiu, Giulia a încetat să se mai miște, potrivit presei italiene. Magistrații au spus că victima a sângerat și a murit din cauza unei hemoragii. După ce ar fi ucis-o în doar o jumătate de oră, Filippo a pus victima înapoi în mașină și i-a abandonat cadavrul lângă Lacul Barcis, unde a fost găsit după o săptămână, pe 18 noiembrie.

Băiatul a fost prins pe o autostradă din Germania

Apoi tânărul a fugit și a fost prins de poliția germană duminică, când mașina lui a rămas fără benzină și a parcat cu luminile stinse pe banda de urgență a unei autostrăzi de lângă Leipzig. Filippo Turetta este acum reținut în Germania, înainte de extrădarea sa în Italia. Acesta nu ar fi fost audiat încă.

Uciderea Giuliei a stârnit furie în rândul tinerilor din Italia, care au cerut „o zi a furiei împotriva fiecărui feminicid”. Ieri seară, mii de oameni au participat la o procesiune cu torțe în memoria Giuliei și sute s-au adunat la școli și universităţi pentru a-i aduce un omagiu și a vorbi despre violența împotriva femeilor.

Revoltă în Italia

Sora Giuliei, Elena, a descris-o drept „un suflet curat”, „dulce” și „un copil veșnic” care și-a trăit viața „ușoară și fără răutate”. „Noi, femeile, putem învăța să ne apărăm, dar până când bărbații nu își examinează conștiința și își dau seama de privilegiul pe care îl au în această societate, nu vom ajunge nicăieri”.

Giulia a fost cea de-a 105-a victimă a feminicidului în Italia în acest an. La începutul acestui an, Giulia Tramontano, în vârstă de 29 de ani, care era însărcinată în șapte luni, a fost ucisă de partenerul ei acasă, înainte ca acesta să-i ascundă trupul într-o zonă abandonată din apropierea locuinței pe care o împărţeau în Milano.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Ultimele clipe din viaţa Giuliei, tânăra ucisă cu 20 de lovituri de cuţit de iubitul ei. Filmul atacului cumplit care a revoltat Italia