Antena Meniu Search
x

Video Dezvăluire cutremurătoare în cazul crimei din Sibiu: Asasinii lui Adrian Kreiner puteau scăpa, după ce un magistrat şi-a închis telefonul şi a amânat decizia

Încă o gafă monumentală în cazul crimei de la Sibiu! Eroarea de această dată depăşeşte chiar şi graniţele ţării. S-a descoperit că, în timp ce poliţiştii britanici îi găsiseară pe doi dintre cei trei criminali, judecătorul român care trebuia să emită mandatele avea telefonul închis! Şi a amânat decizia cu patru zile! A fost nevoie de intervenţii la nivel înalt ca un alt magistrat să emită urgent hârtia şi asasinii să nu scape din nou.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 21.11.2023, 19:27

Vezi și

Ancheta crimei de la Sibiu scoate din nou la iveală lacunele sistemului judiciar din România. După ce poliţia a ridicat de pe stradă un om nevionavt şi l-a audiat 12 ore doar pentru că l-a confundat cu unul din criminali, o bâlbâială a autorităţilor îi putea lăsa pe asasini în libertate.

Mai exact, după două săptămâni de căutări, când suspecţii au fost depistaţi în Regatul Unit judecătorul care trebuia să emită mandatele de arestare a fost de negăsit. Potrivit unor surse, avea chiar telefonul închis. În acest timp, unul dintre asasaini era într un tren în Irlanda, iar un altul în Scoţia, pe un feribot.

Un magistrat cu telefonul închis

Bianca Iacob, reporter Observator: Poliţia din Marea Britanie a cerut Romaniei sambata mandatele de arestare, însă judecătorul a dat termen abia pentru miercuri 22 noiembrie, adică mâine. Asta în condiţiile în care criminalii fuseseră localizaţi dar fara o hartie oficiala nu puteau fi reţinuţi pentru crimă. A fost nevoie de intervenţia mai marilor din Interne şi Justitie ca un alt magistrat să dea undă verde pentru mandatul de arestare. Au fost reţinuţi, în schimb, pentru 12 ore, pentru verificări.

Pe acelaşi subiect

Până la urmă duminică, un alt judecător a emis mandatul. Şi asta desi in referatul procurorilor se explivca clar de ce se impunea urgent o astfel de măsură: "periculozitate deosebita a inculpatilor"

Având în vedere gravitatea faptei comise şi modul concret de comitere se constată că aceştia prezintă o evidentă atitudine antisocială, un grad ridicat de periculozitate, precum şi o totală desconsiderare a relaţiilor sociale. Cercetarea inculpaţilor într-o altă stare decât cea a arestului preventiv este de natură să inducă o rezonanţă socială negativă. Sursă: declarație procuror de caz

Ministrul de interne recunoaşte că au fost dificultăți în obținerea mandatelor şi cere deschiderea unei anchete.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: La nivel de sistem, merită o discuţie la nivelul CSM, la nivelul comisiei de management strategic în justiţie. Deşi, reacţia poate a fost corectă, dar care vine mai târziu, nu mai produce efecte. Deci, timeingul este esenţial. În situaţii în care e nevoie de o reacţie rapidă care să fie în tandem cu reacţia organelor poliţieneşti, a serviciilor de informaţii transfrontaliere tocmai pentru a ajunge fugarii din urmă în timp real.

Magistratul care a avut telefonul inchis va trebui sa dea expicatii Inspectiei Judiciare din CSM.

Alin Alexandu, Inspecția Judiciară: Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare

Al treilea criminal, Zuleam Costinel Cosmin, considerat chiar liderul gruprii e încă liber.

Bianca Iacob, reporter Observator: Potrivit surselor Observator, Zuleam ar fi tot pe teritoriul Marii Britanii. Ar fi reuşit să scape pentru că s-ar fi ascuns în portbagaj când a ar fi trecut pe feribot. Sunt informaţii că ar fi reuşit să fugă împreună cu iubita lui. Ar fi ieşit din ţară cu maşina iar apoi din Ungaria ar fi plecat cu avionul, potrivit surselor Observator.

Potrivit unor surse judiciare, e doar o chestiune de timp până va fi găsit şi cel de al treilea fugar. Iar după finalizarea procedurilor, toţi vor fi extrădaţi în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Dezvăluire cutremurătoare în cazul crimei din Sibiu: Asasinii lui Adrian Kreiner puteau scăpa, după ce un magistrat şi-a închis telefonul şi a amânat decizia