Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un copil de opt ani ar putea rămâne paralizat pe viaţă, după ce a fost împuşcat în piept, în atacul din Chicago. Mama şi fratele au fost şi ei răniţi

Un băiețel de 8 ani ar putea să nu mai meargă niciodată, după ce a suferit o rană gravă la măduva spinării. Copilul a fost împușcat în piept în timpul atacului din 4 iulie, care a avut loc la Chicago.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 08.07.2022, 15:40

Cooper Roberts a fost unul dintre cei mai grav răniți, dintre zecile de oameni care au supraviețuit împușcăturilor din timpul atacului în masă care a dus la moartea a şapte persone. Fratele geamăn și mama lor au fost, de asemenea, răniți, scrie Daily Mail.

El a fost internat joi în stare critică, paralizat de la brâu în jos. A fost nevoie de conectarea lui la un apart pentru a-i putea asigura funcţiile respiratorii, a transmis purtătorul de cuvânt al familiei, Anthony Loizzi. 

„Va fi o nouă normalitate pentru el să avanseze”, a spus Loizzi. „Se pare că va avea probleme semnificative în special cu mersul pe jos”, a declarat el.

Fratele geamăn al lui Cooper, Luke, a fost internat cu răni severe, după ce a fost lovit de mai multe schije în partea inferioară a corpului. El a fost externat după ce medicii au îndepărtat o parte din resturi, deși nu le-au putut îndepărta pe toate. 

Pe acelaşi subiect

O întreagă familie, prinsă în ploaia de gloanţe

Mama băieților, Keely Roberts, a suferit răni  la picioare în urma împuşcăturilor, a declarat Loizzi reporterilor străini. Tatăl celor doi copii, Jason Roberts, care a participat și el la paradă, a scăpat nevătămat.

Din cauza gravității leziunii măduvei spinării, medicii nu sunt siguri dacă Cooper va mai putea merge vreodată, potrivit declaraţiilor lui Loizzi.

Cooper, care a fost descris ca un copil „foarte activ” cu o pasiune pentru baseball și alte sporturi, a rămas inconștient în urma atacului şi a fost transportat cu avionul la Spitalul de Copii Comer de la Universitatea din Chicago. Acolo el a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale.

Masacru în Chicago, de Ziua Independenţei

Cel puţin şase oameni au murit şi 26 au fost răniţi, după ce un bărbat a deschis focul asupra mulţimii care asista la o paradă în Chicago. Atacatorul este un rapper de 22 de ani care îşi cumpărase legal arma. Focuri au fost trase şi asupra oamenilor adunaţi să urmărească spectacolul de artificii din Philadelphia. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoțional. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un copil de opt ani ar putea rămâne paralizat pe viaţă, după ce a fost împuşcat în piept, în atacul din Chicago. Mama şi fratele au fost şi ei răniţi