Antena Meniu Search
x

Un medic a ucis și torturat deținuți într-o închisoare pentru a-şi arăta "puterea absolută". Sirianul a dat foc unui adolescent şi a injectat letal un alt prizonier

Un medic sirian care ar fi ucis și torturat deținuți într-o închisoare guvernamentală a fost judecat în Germania pentru faptele sale.

de Redactia Observator

la 19.01.2022, 22:07

Alaa Mousa, în vârstă de 36 de ani, a sosit în Germania în 2015 cu o viză pentru muncitori calificați, după ce a lucrat la o închisoare militară din orașul sirian Homs, din aprilie 2011 până în decembrie 2012. Medicul, care mai târziu a practicat în Germania, i-ar fi administrat o injecție letală unui prizonier care a rezistat să fie bătut, ceea ce procurorii cred că a făcut pentru a-și demonstra „puterea absolută” asupra prizonierilor, scrie Daily Mail

Într-un alt caz, Mousa este acuzat că a turnat lichid inflamabil pe rănile unui prizonier înainte de a le da foc și i-a dat cu piciorul în față atât de tare încât trei dintre dinți au trebuit să-i fie înlocuiți. Fostul prizonier, Ahmad A., care acum locuiește în Austria, va fi unul dintre principalii martori ai acuzării, potrivit săptămânalului Der Spiegel.  De asemenea, medicul ar fi stropit organele genitale ale unui adolescent cu alcool înainte de a le da foc și a făcut același lucru cu un deținut adult. 

Cu altă ocazie, Mousa a fost chemat la o închisoare din Homs, unde un deținut suferea un atac de epilepsie. Procurorii spun că acuzatul l-a lovit cu pumnul în față, l-a lovit cu o țeavă de plastic și l-a lovit cu piciorul în cap. Bărbatul a murit câteva zile mai târziu, la scurt timp după ce ar fi luat o tabletă dată de Mousa, deși cauza morții este în continuare neclară. Alți deținuți au fost loviti și bătuți, uneori cu instrumente medicale, potrivit procurorilor.

Medicul care a ucis fără milă

Pe acelaşi subiect

Procurorii îl acuză pe doctor de uciderea unei persoane, tortură în 18 cazuri, vătămare fizică și psihică gravă altei persoane precum și pentru multe alte infracțiuni, inclusiv una care a dus la un alt deces. Mousa a părăsit Siria pentru Germania la jumătatea anului 2015, sosind nu ca refugiat, ci cu o viză pentru muncitori calificați. 

A lucrat în mai multe locuri ca medic ortoped, inclusiv în orașul balnear Bad Wildungen, înainte de a fi arestat în iunie 2020, după ce martorii sirieni s-au prezentat. 

Procurorii federali germani spun că Mousa a lucrat la spitalul militar 608 din orașul sirian Homs și la spitalul militar 601 din capitala Damasc, unde au fost aduși deținuți răniți după ce au fost arestați pentru că s-au opus regimului lui Assad. Dar, în loc să fie tratați, mulți au fost torturați „și nu de puține ori uciși” în astfel de spitale, ca parte a represiunii brutale de către Assad a opoziției, susțin procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Mapamond » Un medic a ucis și torturat deținuți într-o închisoare pentru a-şi arăta "puterea absolută". Sirianul a dat foc unui adolescent şi a injectat letal un alt prizonier