Antena Meniu Search
x

Un polițist din SUA a privit un tânăr timp de 13 minute cum se îneacă, fără să-l salveze: "Stai acolo, omule”. A fost dat în judecată pentru 4 milioane de dolari

Un polițist din SUA este dat în judecată pentru despăgubiri de 4 milioane de dolari, după ce a asistat la moarte unei persoane, fără să intervină. Bărbatul a privit un tânăr care era sub influența drogurilor cum se îneacă, timp de 13 minute, fără să îi sară în ajutor. Bărbatul a murit după ce o algă i s-a înfășurat în jurul gâtului și nu a mai putut ieși din apă. Martorii spun că l-au rugat pe agent în repetate rânduri să facă ceva, însă acesta a așteptat până când echipajele de urgență au sosit la fața locului, prea târziu însă. 

de Redactia Observator

la 29.07.2023, 13:01

A fost dat în judecată pentru 4 milioane de dolari
Un polițist din SUA a privit un tânăr timp de 13 minute cum se îneacă, fără să-l salveze - Facebook / Kim Williams-Clabo, Knoxville_PD/Twitter

Mika Wheeler Clabo, în vârstă de 30 de ani, a fost afectat de o dependență de droguri care i-a distrus încetul cu încetul întreaga viață. A mers la dezintoxicare, dar a recidivat, potrivit mamei sale, și a început să aibă un comportament dubios. Într-o zi, femeia l-a dat dispărut pe tânăr. Câteva zile mai târziu, polițiștii l-au văzut pe Mika în centrul orașului Knoxville, Tennessee, într-o stare care lăsa de dorit. A fost văzut fiind dat afară dintr-o mașină în timp ce purta doar lenjerie intimă și un tricou, relatează Mirror.

Când poliția a sosit la fața locului, bărbatul s-a alarmat și a fugit spre apele râului Tennessee. Acolo, ar fi căzut în apă și s-ar fi încurcat în alge, fapt care nu i-a mai permis să iasă. Atunci, conform procesului, ofițerul i-a cerut să iasă din apă. După ce a murit, ofițerul a fost auzit remarcând către personalul restaurantului din apropiere că nu a putut ajunge la el. Mai mult, martorii spun că bărbatul și-a bătut joc de tânăr și că ar fi luat în râs ideea că acesta se îneca, chiar sub ochii lui. 

L-au privit cum moare, fără să facă nimic pentru a-l ajuta

Stai acolo, omule”, a spus ofițerul în timp ce aștepta să apară o barcă de salvare pe care o chemase mai devreme. Un al doilea ofițer a apărut și, de asemenea, ar fi afirmat că Mika oricum „nu mergea nicăieri” și a continuat să urmărească cum bărbatul moare. 

Pe acelaşi subiect

În cele din urmă, un al treilea ofițer a apărut la timp pentru a-l auzi pe Mika gâfâind și cerând să fie salvat.  Un angajat al restaurantului de lângă lac a mers lângă doc, a observat că ceva nu era în regulă și le-a spus ofițerilor că Mika avea o algă înfășurată în jurul gâtului. Angajații au insistat în repetate rânduri ca bărbatul să fie salvat, asta pentru că era evident că se îneca. Le-au oferit polițiștilor chiar și o barcă mică și o coardă cu care să fie trași înapoi la mal, însă polițiștii au refuzat cu vehemență. 

Totuși, timp de aproximativ cincisprezece minute, în afară de să țipe la el să „înoate” sau să „ieși afară”, nimeni nu l-a ajutat. Ofițerii care stăteau de vorbă pe malul râului și nici angajații și patronii de la Calhoun's On the River, care au urmărit totul și au îndemnat în mod repetat ofițerii să salveze omul de la înec sau să-i lase pe ei să o facă”, se arată în mărturia din timpul procesului. 

„Azi a trecut un an de când ți-ai câștigat aripile de înger și ai ajuns în Rai. Îmi lipsești tot mai mult pe zi ce trece! Mi-e dor de discuțiile noastre zilnice, nu există NIMIC ca dragostea unei mame pentru copilul ei și îngerul meu, cu siguranță te-am iubit mai mult decât orice. Te voi revedea într-o zi dar inima mea este frântă. Te iubesc Mika Wheeler Clabo", a scris mama bărbatului într-un omagiu adus fiului ei, pe Facebook. 

 Acum, mama lui dă în judecată departamentul spunând că l-au lăsat pe fiul ei să moară, pentru că se droga. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un polițist din SUA a privit un tânăr timp de 13 minute cum se îneacă, fără să-l salveze: "Stai acolo, omule”. A fost dat în judecată pentru 4 milioane de dolari