Antena Meniu Search
x

Un şarpe lung de 2 metri, extrem de veninos, evadat. Reptila a semănat teroare printre locuitorii din Tilburg

Un şarpe Green Mamaba lung de 2 metri, extrem de veninos, a evadat din captivitate şi se află în libertate, semănând teroare într-un oraş din sudul Ţărilor de Jos. Autorităţile olandeze din Tilburg au alertat populaţia şi au avertizat oamenii cu privire la pericolul uriaş.

de Redactia Observator

la 22.11.2023, 07:34

Un şarpe lung de 2 metri, extrem de veninos, a evadat
Un şarpe lung de 2 metri, extrem de veninos, a evadat - Shutterstock

Un şarpe mamba verde ''extrem de veninos'' şi care măsoară aproape doi metri în lungime a evadat de la proprietarul său într-un oraş din sudul Ţărilor de Jos, au avertizat marţi autorităţile locale, care au lansat un apel la prudenţă către populaţie, potrivit AFP.

Şarpe Green Mamba, extrem de veninos, în libertate

Primăria din Tilburg le-a recomandat rezidenţilor unui cartier din apropierea gării locale ''să dea dovadă de prudenţă sporită şi să nu se apropie de şarpe''. Deşi această reptilă nu atacă prima, ea rămâne ''foarte periculoasă'', iar ''muşcăturile ei sunt extrem de veninoase'', a precizat instituţia într-un comunicat, potrivit Agerpres.

''Dacă cineva este muşcat, este important ca această persoană să primească imediat îngrijiri medicale'', se mai spune în document. O fotografie care înfăţişează reptila încolăcită a fost publicată pe site-ul primăriei.

Pe acelaşi subiect

Reptila are 2 metri lungime

Municipalitatea olandeză le-a reamintit rezidenţilor să rămână la distanţă dacă văd şarpele, să-şi păstreze calmul şi să apeleze imediat numărul de urgenţă. ''Nu încercaţi să capturaţi şarpele'', a transmis primăria din Tilburg.

Şarpele este activ în principal în timpul zilei şi are o lungime cuprinsă între 1,80 şi 2 metri, a precizat instituţia. ''Experţii precizează că şarpele tropical nu va ieşi la iveală prea curând din cauza condiţiilor meteo (...), iubeşte spaţiile întunecoase şi călduroase'', au adăugat reprezentanţii primăriei olandeze.

Poliţia a primit luni seară o semnalare din partea proprietarului animalului care a spus că-i lipseşte ''un şarpe''. Între timp, acesta ''a mutat restul animalelor în altă parte''. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un şarpe lung de 2 metri, extrem de veninos, evadat. Reptila a semănat teroare printre locuitorii din Tilburg