Antena Meniu Search
x
LIVE

Un schior britanic de 27 de ani, găsit mort pe marginea drumului după o noapte în oraş. Venise în vacanţă cu câţiva prieteni, în Alpi

Au apărut primele imagini cu schiorul de origine britanică găsit mort în Alpi. Poliţia investighează decesul bărbatului ca fiind unul suspect.

De Larisa Andreescu la 12.04.2022, 21:58
Patrick F
Un schior britanic de 27 de ani, găsit mort pe marginea drumului după o noapte în oraş - Politia franceză
  • Moarte suspectă: Un schior britanic de 27 de ani, găsit mort pe marginea drumului după o noapte în oraş. Venise în vacanţă cu câţiva prieteni, în Alpi

Schiorul britanic în vârstă de 27 de ani, identificat drept Patrick F, a fost găsit inconștient pe marginea drumului luna trecută în Flaine, Franța. Anchetatorii au făcut publică imaginea bărbatului.

Tânărul ar fi fost într-o vacanţă de o săptămână cu prietenii şi şi-ar fi petrecut noaptea de 30 martie într-un bar al domeniului de sport alpin Grand Massif. El a fost găsit inconștient pe marginea drumului în dimineața următoare, însă în ciuda eforturilor depuse de medici a fost declarat mort la faţa locului. Autorităţile din apropiere de Scionzier au lansat o anchetă în zonă, relatează Mirror.

„Trupul decedatului a fost găsit seara târziu, întins pe un drum din apropiere. S-au făcut eforturi pentru a-l resuscita, dar a fost declarat mort la fața locului. Facem apel la oricine l-ar fi văzut în noaptea de 30 martie – miercuri – să se prezinte la secţie. Scopul este să încercăm să punem laolaltă circumstanțele care au dus la această moarte tragică”, a declarat o sursă a poliţiei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Regatului Unit a declarat: „Susținem familia cetățeanului britanic care a murit în Franța și suntem în permanentă legătură cu autoritățile locale”.

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi schiori şi-au pierdut viaţa în ultimele luni, pe pârtiile din Alpi

Vestea tragică vine după ce un alt schior britanic a fost găsit inconștient pe o pârtie din Alpi, pe 24 martie. O sursă din anchetă a declarat la acea vreme: „Serviciile de urgență au fost alertate duminică dimineața la ora 9.40, dar prima echipă de la fața locului nu a reușit să-l resusciteze pe bărbat. Era singur pe pârtii, dar cercetările suplimentare au sugerat că era în vacanță cu un prieten”.

Tragediile de la Meribel-Mottaret, în regiunea Savoie din Franța, sunt cele mai recente dintr-o serie de decese în care au fost implicați schiori din Alpii francezi.

În ianuarie, un francez în vârstă de 40 de ani a fost acuzat de omor din culpă după ce s-a ciocnit cu o fetiţă de origine britanică de cinci ani pe pârtiile din Chamonix. A fost transportată cu o ambulanţă aeriană la spital, dar a murit din cauza rănilor severe înainte de a putea fi internată la Terapie Intensivă. Magistrații au spus că bărbatul schia cu „viteză excesivă” și a ignorat un semn de avertizare care se referea la copiii de la o școală de schi care se aflau în zonă.

În aceeași lună, actorul francez Gaspard Ulliel, în vârstă de 37 de ani, a murit pe o pârtie din La Rosiere, tot în Savoia.

Opt persoane au murit în sezonul scurtat 2020/2021 în Franța, cu aproximativ 100.000 de persoane rănite pe pârtie, potrivit cifrelor ministerului francez al turismului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Un schior britanic de 27 de ani, găsit mort pe marginea drumului după o noapte în oraş. Venise în vacanţă cu câţiva prieteni, în Alpi