Antena Meniu Search
x

În culisele uneia dintre cele mai iubite piese de teatru: „Gaițele”. Nume mari ale teatrului au urcat pe scenă

Să ieşiţi la teatru, în aer liber, dacă tot e vreme frumoasă, mai ales că aveţi şansa să urmăriţi şi în această seară una dintre cele mai cunoscute piese de teatru ale dramaturgiei româneşti.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 08.09.2020, 14:25

Vezi și
  • Permiera piesei jucate în această formulă a avut loc în februarie.
  • De atunci şi până acum, actorii au reuşit să o mai pună în scenă doar de câteva ori. 

Gaiţele. Ca să nu mai spunem că distribuţia reuneşte nume uriaşe ale teatrului românesc. E păcat să nu vedem atâţia mari actori pe aceeaşi scenă.

O echipă Observator a fost la Teatrul de Vară Herăstrău şi a asistat şi la repetiţii, dar şi la spectacol. Şi chiar spectacol este cuvântul potrivit pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.

Cu emoţie şi frison a fost primit şi spectacolul, jucat aseară la Teatrul de Vară Herăstrău. Gaiţele este producţia teatrală care reuneşte în acest moment cele mai mari nume, pe aceeaşi scenă.

Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Adriana Trandafir, Virginia Rogin, dar şi actorii noi au venit la întâlnirea cu publicul. Noi am ajuns însă mai devreme, tocmai ca să îi prindem pe artişti la repetiţii.

Permiera piesei jucate în această formulă a avut loc în februarie. De atunci şi până acum, actorii au reuşit să o mai pună în scenă doar de câteva ori. 

Virginia Rogin: Reîntâlnirea, după atâta pauză parcă aveam premiera, dar îmi lipseşte foarte tare munca. Mă gândeam astăzi, când m-am trezit de dimineaţa, aşa de bucuroasă şi cu rost pe lume, cred că e una din puţinele meserii în care suferi dacă nu munceşti. 

Tudor Istodor: Este o mega plăcere şi bucurie să joci şi cu titani, mai mici, mai mari să ai oameni, să te uiţi în ochii lor să ştii că sunt acolo pentru tine şi să fie încheghată treaba,e foarte tare! 

Doina Teodoru: Eu am emoţii înainte de fiecare spectacol, nu contează cât de des îl joc, am emoţii. 

Manuela Hărăbor: Am şansa să parcurg 2 persoane în acest spectacol, ceea ce pentru mine a fost o provocare fantastică, Colette e roşcată cu temperament de roşcată, Vanda, brunetă, cu temperament de brunetă. 

Şi actorul Gabriel Fătu are dublu rol în piesa care are la bază textul scris de Alexandru Kiriţescu. Îl dă viaţă personajului Ianache Duduleanu. Dar este şi co-producător al spectacolului. 

Gabriel Fătu: E adevărat că atunci când intru eu lumea râde, nu ştiu de ce sunt eu de râsul lumii, dar spectacolul Gaiţele, cine a citit Kiriţescu, e o tragedie, e o tragedie cu umor, dar în profunzime e o tragedie. Sunt momente de râs. şi sunt momente unde nu auzi nimic în sală şi vezi lacrimi. La final, când e scena apocalipitică, oamenii plâng în sală. 

Actorii speră totuşi ca acest spectacol să fie ultimul jucat în aer liber. Pe următoarele ar vrea să le ţină în săli, mai ales că teatrele s-au deschis oficial de la începutul acestei luni. Iar proiecte... au destule pe listă. 

Diana Cavallioti: Intrăm în teatre, aşteptăm reguli cât mai clare pentru că directivele trimise nu sunt foarte clare, ne adaptăm din mers.

Carmen Tănase: Să putem să aducem 500 de oameni, nu e uşor să găseşti săli aşa de mari să resfiri 500 de oameni, vă aşteptăm la teatru, hai să ne sprijinim unii pe alţii că e cel mai important. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » În culisele uneia dintre cele mai iubite piese de teatru: „Gaițele”. Nume mari ale teatrului au urcat pe scenă