Antena Meniu Search
x

Video Cum arată o zi din viața unui influencer. Adelina Pestrițu: ”În mediul online câștigi atât cât muncești”

Postează tot ce fac, anunţă unde merg, ba chiar primesc bani pentru asta. Cam aşa arată viaţa unui influencer. Deşi poate părea uşor la prima vedere, este de fapt un job cu normă întreagă. Fiecare text e gândit, iar pentru o poză care strânge zeci de mii de like-uri pregătirea poate dura şi câteva ore.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.11.2021, 21:33

Vezi și

Pentru un scurt videoclip de 24 de secunde, Adelina s-a pregătit jumătate de zi şi a avut nevoie şi de o echipă întreagă: de la makeup artist şi hairstylist, până la fotograf şi stilist. Voit sau nu, ce postează ajunge să îi determine pe oameni să aprecieze un obiect, o tendinţă sau o idee. De aici şi numele de influencer.

Adrian Perjovschi, hairstylist: ”A dat startul tunsorilor scurte. Când a fost prima ei tunsoare scurtă din păr lung, efectiv a fost explozie. Nici nu se mai nume tunsoarea bob sau pixie, ci tunsoarea Adelina”.

Şi conţinutul promovat de influencer trebuie să fie de fiecare dată perfect. De aici şi numărul mare de oameni implicaţi în proiect.

Adelina: ”Cu telefonul merge până într-un punct. Încărcătoare, stabilizatoare. Lavaliere, să ne auzim bine când filmăm. Practic, aş putea să fac o mică televiziune cu toată aparatura pe care o am”.

Pe acelaşi subiect

Cu Alex, fotograful ei, Adelina îşi petrece într-o zi mai mult timp decât cu familia.

Adelina: ”Poate să fie cineva lângă mine 24 de ore din 24 ca să vadă când îmi culc copilul cum editez poze, cum scriu pe story sau pregătesc materiale pentru următoarele campanii”.

Ce înseamnă meseria de influencer

Practic, e o meserie ca oricare alta.

Adelina: ”Oamenii atacă influencerii foarte des prin asta: că nu fac nimic, că viaţa lor e simplă, primesc multe lucruri gratis pentru care ei nu fac nimic. În online câștigi atât cât muncești”.

Cei care şi-au construit în timp o imagine de profesionist pot primi chiar şi 2.000 de euro pentru o singură poză. Dar banii se împart întregii echipe.

Lucy, stilist: ”De principiu, mă sună Adelina. Sau mail, depinde cât de formal e proiectul. Îmi spune care e brief-ul, care sunt datele, care sunt coordonatele proiectului”.

Marile companii investesc masiv în campaniile cu influenceri

Banii investiţi se justifică, spun reprezentanţii companiilor.

Robert Berza, director general retailer: ”În ultimii 2-3 ani am lucrat cu peste 100 de influenceri. De fiecare dată, după ce lucrăm cu un influencer pe campanii, îi filtrăm pe măsura rezultatelor. În acestă iarnă atingem aproape spre 1 milion de lei pe lună investiţie în tot ce înseamnă colaborare cu influenceri”.

Şi chiar dacă postările de pe Instagram şi Youtube aduc influencerilor cele mai mari contracte, platofrma care vine repede din urmă şi care e pe cale să pună stăpânire pe acestă industrie este TikTok-ul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri Mondene » Cum arată o zi din viața unui influencer. Adelina Pestrițu: ”În mediul online câștigi atât cât muncești”