Un fost concurent la "Chefi la Cuţite" cucerește Parisul cu restaurantul său
Un restaurant românesc a cucerit capitala mondială a gastronomiei! Se află în Paris, a intrat în topul faimoasei reviste Vogue, iar în spatele lui este un fost concurent de la Chefi la Cuţite.
Un restaurant românesc a cucerit capitala mondială a gastronomiei! Se află în Paris, a intrat în topul faimoasei reviste Vogue, iar în spatele lui este un fost concurent de la Chefi la Cuţite. Ovidiu Malisevschi i-a sedus pe francezi cu reţete tradiţionale. Micii, sarmalele, ciorba şi mămăliga se află acum pe buzele celor mai pretenţioşi clienţi ai planetei.
Pe o străduţă din centrul Parisului, într-o clădire veche tipic franţuzească, un nou restaurant cu nume şi meniu românesc face furori.
Revista Vogue l-a inclus în topul celor mai bune localuri ale momentului.
- Ora pământului 2025. Oamenii din întreaga lume sting lumina timp de o oră
- Justin Baldoni i-a dat în judecată pe Blake Lively şi Ryan Reynolds pentru 400 de milioane $. Actorul spune că...
- Lidia Buble, din nou pe scenă în noul an
- Un video, în care Ben Affleck pare că îi trânteşte supărat portiera maşinii în faţă lui Jennifer Lopez, a...
- Nadia Comăneci și Arnold Schwarzenegger, parteneri de antrenament. Campioana olimpică, o inspirație pentru actor
În spatele acestui succes, se află trei români. Proprietara localului şi cei doi bucătari-şefi. Unul dintre ei este Ovidiu Malisevschi, fost concurent Chefi la Cuţite.
Până să se întoarcă în România, îi cucereşte pe francezi cu preparate româneşti reinventate. Într-un decor fermecător, cu fotolii din catifea, covoare tradiţionale şi tacâmuri din porţelan, îşi serveşte clienţii cu mici, mămăligă cu brânză şi sarmale pe care le ridică la rang de artă.
Pentru o porţie de zacuscă, francezii plătesc 7 euro. Iar pentru micii româneşti, lasă în restaurant şi câte 15 euro. Pentru Ovidiu, succesul vine după mari emoţii în platoul Chefi la Cuţite.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰