Antena Meniu Search
x

Ilona Artene, românca din Bârlad care, cu vocea ei, a cucerit Danemarca

Să o cunoaştem pe românca din Bârlad care, cu vocea ei, a cucerit Danemarca. A ajuns în semifinalele X Factor, asta după ce în România nu a avut noroc, iar acum toată lumea o iubeşte acolo, iar presa daneză o numeşte regină.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 14:17

Vezi și
  • Ilona Artene a impresionat juriul X Factor din Danemarca.
  • La audiţii a cântat o piesă a Rihannei.

Ilona Artene a trăit această experienţă în plină pandemie, drept care totul s-a desfăşurat în condiţii speciale.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: M-am dus acolo în ziua de pre castin, eram emoţionată. Aveam o nesiguranţă, nu ştiam dacă sunt destul de bună să fac chestia asta. Când mi s-a dat da eram aşa pierdută, eram undeva în spaţiu în lumea mea, nu îmi venea să cred că am trecut mai departe.

Ilona are 25 de ani şi s-a născut în Bârlad. La 12 ani s-a mutat în Danemarca după ce mama ei s-a recăsătorit cu un cetăţean de acolo. Nu a făcut niciodată canto, dar dragostea pentru muzică a făcut-o să renunţe la facultatea de business şi economie.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Majoritatea nu au ştiut că eu pot să cânt până la vârsta de 17-18 ani. Prima oară am cântat la liceu, aveam 17 ani şi m-am hotărât să mă duc la un mic concert din ăsta de liceu. Am avut o reacţie super faină de la public şi atunci am zis omg, eu asta vreau să fac.

Şi a reuşit.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Speram să intru mai la început pt că tot stai cu emoţia aia în suflet . Până la urmă am ajuns să fiu ultima. bine, mie mi-a spus cineva din spate, măi, dacă eşti ultima înseamnă că lasă ce e mai bun la sfârşit. Am trecut mai departe şi am şi reuşit să fac atmosferă în sală. A trebuit să ridice pe cineva de pe scaun pt mine.

Reporter: Care a fost momentul tău preferat?

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Momentul meu preferat a fost primul live. Îmi amintesc că la primul live au fost nişte fetiţe care au venit la proba noastră generală şi mi-au dat o energie atât de frumoasă şi mi-au dat o energie încât aproape chiar că scăpasem de emoţiile alea.

După a doua prestaţie din gale, Ilona a fost numită regina serii de o publicaţie daneză. Pandemia însă a venit chiar în timpul ediţiilor live, aşa că lucrurile s-au schimbat. Astfel, în ziua celei de-a treia gale, românca a aflat că va cânta fără public.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca:  A fost o senzaţie foarte ciudată pt că te aştepţi ca atunci când cânţi fără public te gândeşti e o repetiţie generală şi o să fie mult mai uşor. Eu în secunda în care am intrat pe scenă la live am fost. Am avut aşa un black out, ca urmare nu mi-a ieşit fix cum aş fi vrut eu.

După 2 luni de pauză, emisiunea a revenit pentru semifinale, însă tot fără public. A fost şi momentul în care Ilona a fost eliminată.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Îndrumătoarea mea a fost foarte încântată de faptul că eu provin dintr-o altă ţară şi a vrut foarte mult să ne axăm pe chestia asta, melodiile mele au fost mereu un pic etnice. A fost poate prea mult pt cultura daneză, dacă aş fi ales o altă melodie poate eram votată mai departe.

Acum o opresc pe stradă să îi transmită gândurile bune.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Acum că am mai prins şi eu un pic de experienţă şi nu mai sunt atât de ruşinoasă mă gândesc să mă reîntorc în România şi poate trec şi eu mai departe. aş vrea să încerc să am experienţa asta şi în ţara mea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Ilona Artene, românca din Bârlad care, cu vocea ei, a cucerit Danemarca