Antena Meniu Search
x

Scandal de proporţii în industria muzicală. J. Balvin e acuzat că ar fi plagiat piesa unei cântăreţe din România

Doi români îl acuză de furt pe celebrul Balvin, artistul columbian care a creat isterie mondială cu melodia "Tranquila".

Vezi și

Doi români îl acuză de furt pe celebrul Balvin, artistul columbian care a creat isterie mondială cu melodia "Tranquila". Cântăreaţa Seeya şi producătorul Bogdan Tommo susţin că artistul internaţional le-a copiat aproape în totalitate melodia "Machina" şi a lansat-o în varianta "Machika".

Acelaşi ritm, două melodii, iar cea românească urma să fie lansată în scurt timp. Cea de-a doua, în schimb, este deja hit internaţional. O cântă J Balvin pe nedrept, strigă românii. 

BOGDAN TOMMO, producător muzical:

Refrenul este 1 la 1, beatul este 1 la 1! Ar fi putut sa schimbe macar ceva, dar suna bine Machina, Machina. Atat a putut. 

SEEYA, cântăreaţă:

Mi se pare penibil sa faci chestia asta având un nume şi fiind artist cunoscut.

Cântăreţul columbian, devenit celebru cu "Tranquilla", a lansat melodia în urmă cu trei săptămâni şi a adunat deja peste 70 de milioane de vizualizări pe youtube. Românii au acte că ei au compus-o în septembrie anul trecut. Mai mult decât atât, bătuseră palma cu Sean Paul să o cânte împreună. 

SEEYA, cântăreaţă:

Noi am asteptat puţin pentru că Sean Paul a avut un turneu. Şi cât timp am asteptat, ei s-au mişcat rapid şi au făcut piesa şi clipul, au şi scos-o.

J Balvin şi Sean Paul sunt vechi colaboratori, însă pare de greu de crezut că unul ar fi putut să copieze de la celălalt. Nu este exclus ca cineva din echipa lui Sean Paul să îi fi dat melodia lui J Balvin, fără ştirea lor. 

BOGDAN TOMMO, producător muzical:

În momentul când subtilizezi creaţia intelectuală a cuiva trebuie să plăteşti, cu instanţa, nişte avocati.

Românii au pornit deja demersurile şi se pregătesc pentru un proces internaţional. Judecătorii vor stabili în ce măsură este plagiat. 

ARTIN SARCHIZIAN, avocat:

 Au pe de o parte in vedere cam cat ai pierdut tu prin neexploatarea piesei, cat puteai sa castigi, dar, in egala masura, si cat a castigat persoana care ti-a luat fara drept respectiva piesa. Evident ca despagubirile vor fi consistente.

Cei care au grijă de imaginea lui J Balvin nu au putut fi contactaţi pentru explicaţii. 

Fuego ar fi fost şi el o sursă de inspiraţie pentru un alt artist columbian aflat pe val. Maluma ar fi transformat "Sărut, femeie, mâna ta" în "Corazon".

Clipul, lansat în decembrie, are mai mult de jumătate de miliard de accesări. Stilul, reggaeton, este foarte popular pe plan internaţional. În granţele lui se încadrează şi Despacito, cel mai vizualizat videoclip din istoria Youtube. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Scandal de proporţii în industria muzicală. J. Balvin e acuzat că ar fi plagiat piesa unei cântăreţe din România