Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jamie Oliver, cel mai cunoscut bucătar din lume, este acuzat că a furat o reţetă

Faimosul bucătar Jamie Oliver se confruntă cu un scandal care l-ar putea băga în faliment. Britanicul este acuzat că nu a respectat cultura din Jamaica, după ce a lansat pe piaţă un produs inspirat de bucătăria acestei ţări.

de Redactia Observator

la 22.08.2018 , 22:08

Faimosul bucătar Jamie Oliver se confruntă cu un scandal care l-ar putea băga în faliment. Britanicul este acuzat că nu a respectat cultura din Jamaica, după ce a lansat pe piaţă un produs inspirat de bucătăria acestei ţări. Ar fi preluat numele, dar nu şi ingredientele cheie care oferă gustul original.

Inspirat de un preparat, Jamie Oliver a sperat să-şi salveze situaţia financiară precară cu produsul "Jerk Rice". Adică orezul cu sos Jerk, după reţeta jamaicană cu pui care are acelaşi nume. În stilul lui Oliver, preparatul poate fi consumat după ce stă câteva minute în cuptorul cu microunde. În timp ce în reţeta originală, puiul jerk este gata după câteva ore. Conţine ardei iute și ienibahar, cu ajutorul cărora se face o marinadă picantă. Apoi carnea este pusă pe grătar. 

Levi Roots, bucătar jamaican:

Vezi și

Este ca şi cum ai spune că îmi dai supă de pui, dar are carne de vită în ea, nicidecum pui. Sub nicio formă nu poţi găti orez cu mazăre şi pui în şase minute. Mi-am pierdut toată încrederea în tine, Jamie! 

Au reacţionat şi parlamentari din Regat care au origini jamaicane. Şi aceştia consideră că produsul lansat de bucătarul britanic nu conţine ingrediente-cheie din preparatul considerat perla gastronomică a ţării lor.

Dawn Butler, parlamentar britanic de origine jamaicană

"Jamie Oliver, mă întreb dacă ştii cu adevărat ce este este, de fapt, sosul <<jerk>>? Nu este un cuvânt pe care îl scoţi în faţă ca să vinzi un produs. Această asociere cu Jamaica trebuie să înceteze". 

Prins în mijlocul unui scandal fără precedent în cariera sa, Jamie Oliver încearcă să se apere. 

Jamie Oliver, maestru bucătar:

"Am lucrat cu arome și mirodenii din toată lumea. Am învăţat şi m-am inspirat din diferite țări și culturi pentru a da o nouă perspectivă mâncării. Intenția mea a fost doar să arăt de unde m-am inspirat".

Celebrul bucătar este aproape de colaps financiar, după ce lanţul său de restaurante a strâns datorii de aproape o sută de milioane de lire sterline. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri Mondene » Jamie Oliver, cel mai cunoscut bucătar din lume, este acuzat că a furat o reţetă