Antena Meniu Search
x

Video Machineman doboară recorduri la mii de metri înălțime, în baloane cu aer cald

Printre nori un personaj foarte interesant şi-a găsit pasiunea pentru adrenalină. I se spune Machineman şi a lansat un proiect mai mult decât interesant. Doboară recorduri după recorduri alături de echipa lui, la mii de metri deasupra pământului, în baloane cu aer cald, acolo unde bifează tot felul de provocări. Interesantă este şi povestea personajului Machineman.

Raluca Bădică
de Raluca Bădică

la 10.02.2021, 14:37

Vezi și

A ajuns aici din pură întâmplare, dar nu este deloc o întâmplare că se luptă să fie cel mai bun în ceea ce face, alături de echipa sa. Raluca Bădică, reporter Observator, a stat de vorbă cu ei. Pregătesc ceva. care promite să le dea palpitaţii celor cu rău de înălţime.

Pe Machineman l-am prins la sol. Aici unde petrece tot mai puţin timp. Este un personaj în toată puterea cuvântului, care îşi poartă masca nu doar în pandemie. Identitatea lui trebuie să rămână un mister pentru public. Singurul lucru pe care îl lasă să se vadă este pasiunea uriaşă pentru salturile cu paraşuta. Care, culmea, îi aduc liniştea de care are nevoie atunci când iese pe uşa cabinetului de avocatură acolo unde lucrează, de fapt.

Machineman, avocat: "Din nefericire, consumă multă energie, timp, pasiune, dăruire şi îmiplicare, lucru care îţi cauzează programului, alimentaţiei, liniştei personale. Undeva după 17 ani am ajuns să am 140 de kilograme. Această supraponderabilitate s-a transformat în boli. A fost momentul când am spus gata, trebuie să schimb ceva, să intervină ceva"

Şi a făcut asta. În timp şi cu efort, a ajuns la 73 de kilograme. Imboldul a fost o invitaţie primită din partea unui prieten: un salt de la 4 mii de metri, în tandem, la care nu a putut spune PAS. Printre. nori s-a născut un proiect inedit.

Machineman: "Proiectul se numeşte Machineman challenge, vizează 12 recorduri mondiale, în fiecare lună câte unul. Cu ajutorul echipei mele, pilotului, de la sol, cu ajutorul unui balon urcăm la o altitudine de între 2 mii şi 3 mii de metri, pe sub această nacelă e legată o platformă, acolo se fac diverse activităţi, primul record a însemnat alergarea pe o bandă la 2 mii de metri înălţime"

Machineman este însă doar vârful icebergului. În spatele lui stau aproape 40 de oameni. O echipă în care încrederea este totul, formată din piloţi, scenarişti, regizori, experţi în comunicare sau specialişti care pregătesc ridicarea balonului cu aer cald de la sol.

George Rădoi, skydiver: "Am aproximativ 2 mii de salturi cu paraşuta, în cadrul acestui proiect sunt cameramanul din timpul saltului. Am primit întrebarea asta destul de des, nu ţi-e frică? Nu-ţi stă inima în loc? ideea e că n-ai timp să te gândeşti la frică, ai timp să te gândeşti strict la ce ai de făcut"

Mihai Bănescu, echipament de paraşutism verificări: "Este o chestie pe care o moştenesc de la tatăl meu, care, la rândul său a fost paraşutist militar şi sportiv şi cumva eu am continuat pe drumul ăsta de la 18 ani"

Machineman: "Mihai, pilotul, este una dintre puţinele persoane din lume, de fapt pilotul şi cu copilotul sunt singurii oameni din lume care au urcat de 3 ori la peste 11 mii de metri într un balon cu aer cald"

Mihai Ilie, pilot balon cu aer cald: "Orice activitate aeronautică presupue bineînţeles un anumit grad de risc, însă acest risc este foarte mult diminuat prin pregătire, cunoaşterea tehnicii, proceduri"

Şi evident, mult curaj, dar şi un stil de viaţă sănătos. Chiar dacă petrec peste o oră în aer de fiecare dată când urcă în balonul cu aer cald, niciunul dintre ei nu poate spune că şi-a învins cu adevărat teama de înălţimi.

Următorul record pe care îl pregătesc tot de la mare altitudine se va scrie.

Machineman: "E vorba despre un salt care nu s-a mai făcut până acum. Vizează un salt de la 50 de kiometri, din mezosferă"

Până atunci, vor lansa curând un video de excepţie. Vor prepara cocktailuri printre nori, tot într-un balon cu aer cald.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Machineman doboară recorduri la mii de metri înălțime, în baloane cu aer cald