Antena Meniu Search
x

Mănânci prea multe dulciuri? 10 semne că ar trebui să reduci consumul de zahăr

Problemele cu somnul sau senzaţia permanentă de oboseala sunt doar câteva dintre semnele care indică un nivel ridicat de zahăr în sânge. Specialiştii recomandă reducerea cantităţii de zahăr consumate, întrucât cauzează probleme de greutate, carii şi multe alte probleme.

Problemele cu somnul sau senzaţia permanentă de oboseala sunt doar câteva dintre semnele care indică un nivel ridicat de zahăr în sânge. Specialiştii recomandă reducerea cantităţii de zahăr consumate, întrucât cauzează probleme de greutate, carii şi multe alte probleme.

Mulţi dintre noi nu ne dăm seama că suntem dependenţi de zahăr decât atunci când e prea târziu.

Nutriţioniştii au întocmit o listă cu 10 semne, care ne pot ajuta să ne dăm seama, dacă nivelul de zahăr din sânge este prea ridicat:

Pe acelaşi subiect

1. Probleme cu tenul 

Prezenţa constantă a coşurilor este un semn clar că dieta noastră cuprinde prea mult zahăr.

2.  Nu mai simţim gustul dulciurilor

Cu cât consumăm mai multe dulciuri, cu atât mai mult va creşte toleranţa organismului la zahăr. În cele din urmă, vom ajunge în punctul în care va trebui să consumăm produse din cale-afară de dulci pentru a le simţi gustul.

3. Probleme cu dinţii

De mici, părinţii ne-au spus că dulciurile ne strică dinţii. Şi au dreptate. Potrivit stomatologilor, apariţia problemelor dentare este direct influenţată de cantitatea de zahăr consumată. Apariţia cariilor este mai mare atunci când nivelul de zahăr din organism este ridicat

4. Pofta continuă de dulce

Potrivit specialiştilor, influenţa dulcelui asupra organismului este asemănătoare cu cea produsă de drogurui. Corpul cere din ce în ce mai multe dulciuri pentru a-şi  menţine acelaşi nivel de zahăr. Mulţi oameni nu-şi dau seama că râvnesc la zahăr atunci când li se face poftă chiar şi de un covrig.  Produsele alimentare nu trebuie neapărat să fie dulciuri pentru a avea mult zahăr- 

5. Energie scăzută

Zahărul atacă rezervele energetice ale corpului.  Specialiştii spun că este extrem de important să menţinem un nivel echilibrat de zahăr în sânge. Acesta este destabilizat atunci când poftim la dulciuri.

6. Balonare inexplicabilă

O alternativă de înlocuire a zahărului des întâlnită este consumul produselor care conţin frunctoză, precum piersci sau mere. Cu toate acestea, experţii atrag atenţia că ea este greu procesată de organism şi astfel, determină apariţia gazelor şi a balonării.

7. Libidou scăzut

Specialiştii atrag atenţia că cei care au mult zahăr în sânge, vor avea au un apetit sexual scăzut. Potrivit acestora excesul de zahăr duce la inhibarea unei gene responsabilă cu producerea hormonilor sexuali.

8. Sistem imunitar deficitar

Excesul de zahăr slăbeşte sistemul imunitar, determinând un mediu propice apariţiilor bacteriilor.

9. Creşterea în greutate

Cel mai cunoscut semn al exesului de zahăr în sânge este îngrăşarea. Potrivit specialiştilor, atunci când în organism există prea mult zahăr, acesta este depozitat pentru a fi transformat în energie. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, el este transformat în grăsime.

10. Insomnia

Problemele cu somnul sunt un semn clar că persoana ar trebui să reducă zahărul consumat. Mâncate înainte de a merge la culcare, dulciurile sau produsele care conţin mult zahăr ne vor împiedica să adormim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Mănânci prea multe dulciuri? 10 semne că ar trebui să reduci consumul de zahăr