Antena Meniu Search
x

Designer-ul Alexandra Şipa face piese vestimentare din produse reciclabile

O româncă i-a impresionat până şi pe cei mai duri critici de modă din lume. Colecţia sustenabilă a Alexandrei Şipa, studentă în Marea Britanie, a fost apreciată de revista Vogue şi de televiziunea Euronews. Tânăra a creat piese vestimentare din cabluri electrice reciclate, însă inspiraţia pentru design-ul lor şi-a găsit-o în casa bunicii din Bacău

de Redactia Observator

la 05.07.2020, 15:31

Vezi și
  • Alexandra, colaborare cu Balenciaga şi Oscar de la Renta
  • Cofecționarea unei rochii putea lua 1.000 de ore

Cabluri electrice reciclate, prosoape, dantelă şi textile, toate îmbinate de Alexandra Şipa într-o colecţie sută la sută sustenabilă, menită să scoată în evidenţă feminitatea româncelor. Confectionarea unei singure rochii a durat nu mai puţin de o mie de ore.

Alexandra Şipa, designer vestimentar - Am încercat să surprind atitudinea nonşalantă şi umorul românesc - în colecţia mea - pe care îl apreciez atât de mult. De asta am avut prosoapele pe care le găseam mereu în drum spre mare, când eram mică, cu inserţii de dantelă.

Colecţia plină de umor şi nostalgie a intrat rapid în atenţia editorilor prestigioasei reviste de modă Vogue.

Alexandra Şipa, designer vestimentar - M-a găsit pe Instagram, mi-a trimis un mesaj şi m-a întrebat dacă vreau să vorbim şi cam asta a fost tot. Am câteva proiecte în lucru cu ei!

Întreaga colecţie a fost creată pentru un proiect universitar. Alexandra este studentă la cea una dintre cele mai apreciate şcoli de modă din Regatul Unit, Central Saint Martins. Conceptul sustenabil din spatele colecţiei este rezultatul unui accident.

Alexandra Şipa, designer vestimentar - Cablul meu de la telefon s-a rupt. Am descoperit că înăuntru erau cabluri foarte colorate şi m-am gândit că ar fi interesant să fac un material textil din asta. Dar totul a fost un accident fericit în final.

Alexandra a colaborat cu marile case de modă Balenciaga şi Oscar de la Renta. Cu experienţa acumulată, tânăra de doar 23 de ani plănuieşte să se întoarcă acasă şi să îşi deschidă propria casă de modă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri Mondene » Designer-ul Alexandra Şipa face piese vestimentare din produse reciclabile