Antena Meniu Search
x

Opera Don Giovanni a lui Mozart, pusă în scenă pe acoperiș de cafenea, la Praga

Eveniment neobişnuit în Cehia. Opera "Don Giovanni", compusă de Mozart, a fost pusă în scenă pe acoperişul unei cafenele din centrul istoric al orașului Praga.

de Redactia Observator

la 31.08.2019, 12:21

Vezi și

Eveniment neobişnuit în Cehia. Opera "Don Giovanni", compusă de Mozart, a fost pusă în scenă pe acoperişul unei cafenele din centrul istoric al orașului Praga. Mai mult, în loc de scaune, spectatorii au urmărit celebrele arii din căzi umplute cu apă şi au putut să bea şampanie în timpul reprezentanţiei.

La lăsarea serii, centrul istoric al orașului Praga a fost gazda unei reprezentanţii fără precedent a operei "Don Giovanni", care a avut premiera chiar în capitala Cehiei, în urmă cu aproape 232 de ani. Organizatorul evenimentului a dorit să-i aducă astfel un tribut lui Mozart, inspirat de o anagramă în limba cehă după numele operei, care s-ar traduce prin "John în cadă".

Deşi au fost nevoiţi să asiste la show aşezaţi în haine de gală într-o cadă plină cu apă caldă, spectatorii nu s-au arătat deloc deranjaţi. Delectându-se cu vinul spumant consumat inclusiv de artişti, oamenii au avut parte de o seară magică.

Proiectul inedit a creat o experienţă unică şi pentru artişti. "Don Giovanni" este o operă bazată pe legendele despre "Don Juan", iar premiera sa avut loc în Praga pe 29 octombrie 1787, într-o perioadă în care Cehia era parte a Imperiului Habsburgic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Opera Don Giovanni a lui Mozart, pusă în scenă pe acoperiș de cafenea, la Praga