Antena Meniu Search
x

ȘOC în lumea cinematografiei! Unul dintre cei mai renumiți actori francezi este bolnav de CANCER: "Acum nu-mi mai este frică"

Unul dintre cei mai renumiți actori francezi, Jean-Louis Trintignant, a mărturisit că este bolnav de cancer, dar spune că nu îi este frică de această boală.

Unul dintre cei mai renumiți actori francezi, Jean-Louis Trintignant, a mărturisit că este bolnav de cancer, dar spune că nu îi este frică de această boală.

"Înainte mi-era frică de cancer. Acum nu-mi mai este, pentru că am cancer", a spus actorul, care se află pe afișul ultimului film al regizorului austriac Michael Haneke, "Happy End", sub a cărui baghetă a jucat și în "Amour".

Jean-Louis Trintignant, acum în vârstă de 86 de ani, și-a păstrat simțul umorului: "Când dau autografe — deși este dificil, pentru că nu prea mai văd — semnez 'Jean-Louis Trintignant' și precizez dedesubt 'la finalul vieții lui'".

Pe acelaşi subiect

La festivalul de la Cannes, unde "Happy End" era în competiție, el a explicat că vrea să reia la teatrul Antoine din Paris, apoi anul viitor la Lyon, spectacolul dat în primăvară la sala Pleyel din Paris împreună cu acordeonistul Daniel Mille și cu un cvartet de coarde.

"Ar trebui să mă opresc, dar nu vreau. Momentele cele mai fericite din viața mea sunt atunci când muncesc, când fac teatru", a mărturisit el. 

Jean-Louis Trintignant a avut mereu în paralel o carieră în cinema și în teatru. El a jucat alături de Brigitte Bardot, în "Et Dieu créa la femme", al lui Roger Vadim, sau alături de Anouk Aimée în "Un homme et une femme", de Claude Lelouch. Actorul a apărut în total în 120 de filme.

La finalul anilor 1990, el a început să susțină recitaluri de poezie alături de fiica sa Marie, care a murit în 2003 în urma loviturilor primite de la partenerul ei Bertrand Cantat, cântăreț al grupului rock Noir Désir.

"Aș fi putut să-mi opresc viața în acel moment", a spus el. Dar, împins din urmă de apropiați, el a urcat din nou pe scenă, găsind o "terapie" în teatru și poezie.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Mondene » ȘOC în lumea cinematografiei! Unul dintre cei mai renumiți actori francezi este bolnav de CANCER: "Acum nu-mi mai este frică"