Antena Meniu Search
x

Nu eşti pe moarte? Ieşi acasă!

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 10.04.2021, 16:58

Sonia Simionov
Sonia Simionov

Mulţi au scris şi au descris deja faptele, imaginile şi alte ...atrocităţi care au avut loc aseară, la spitalul Foişor din Capitala Europeană, Bucureşti. Bătrâni în cărucioare, cu telefoane în mâini, care nu-şi găseau rudele, femei cu picioare rupte transportate în paturi improvizate în maşini personale, medici nervoşi care-şi abandonau forţat pacienţii abia operaţi în ambulanţe, rude şi pacienţi umiliţi până la lacrimi. Da, peste 800 de pacienţi cu COVID aşteaptă paturile astea ca pe cea mai importantă gură de aer. Dar oare ei ştiu cum le-au primit? Ce nu s-a luat în calcul, în forurile decizionale, este că toţi sunt oameni. Şi toţi sunt bolnavi. Iar sacrificiul unora pentru salvarea altora nu ştiu dacă avem noi cum să-l decidem sau să-l judecăm. Iar dacă o facem, măcar s-o facem cu decenţă. Nu a fost cazul aseară. Atât despre ce am văzut... cu toţii.

Chiar dacă nu e primul spital eliberat pentru a face loc pacienţilor cu COVID, ordinul de evacuare a fost ţinut la secret şi toţi mai marii au sperat că evacuarea va merge pe burtă. A mers, cu excepția că burțile erau pe tărgi și totul a fost filmat. 

Acţiunea a început la ora 19:00, cu toate că ordinul a fost semnat şi avizat pe la ora 10.00. Acum, na... cu toţii ştim puterea prime-time-ului. Şi, mai ales, dacă se lasă şi noaptea peste noi, emoţia e înzecit mai puternic resimţită. Plus furie. Plus revoltă. 

Ministrul Sănătăţii, de altfel omul care stă pe scaunul cel mai înalt când vine vorba despre astfel de decizii şi acţiuni, în timpul evacuării a făcut ceva important. Şi-a schimbat fotografia de profil/wall pe Facebook. Un moment oportun, nu? Aşa a făcut şi când ardea Balşul, dar atunci, probabil pentru că era vorba şi despre câţiva oameni morţi, a schimbat-o de vreo trei ori în câteva minute.

Şeful DSU, cel care a semnat ordinul de evacuare, avizat apoi de Ministrul Sănătăţii, nu răspunde presei la telefon. Dar a ales comunicarea pe Facebook. 14 minute de explicaţii, înregistrate. Măcar nu şi-a schimbat poza de profil.

Foarte interesant (nu important), unde este Diana Şoşoacă? Nici aseară, nici azi... ceva se întâmplă. Ori nu mai are bani de amenzi, ori are COVID. Ce lovitură ar fi, nu? 

Opoziţia a sărit ca arsă, deși nu ardea nimic ca să justifice o astfel de acțiune. "Demisia, huă, criminalilor"! "E inuman, inacceptabil, inadmisibil" şi alte astfel de cuvinte care încep cu litera "i" au fost aruncate în spaţiul public. Mai niciunul nu ştia detalii despre ce se întâmpla acolo, se vedea asta din postările lor, dar politica nu se face, de multe ori, pe ce ştim, ci pe ce ne convine sau ne interesează. Un oportunism previzivil. Surse politice susţin că, în realitate, niciunui partid nu-i serveşte, acum, demisia lui Vlad Voiculescu. "Huă!"

Să nu uităm de actuala conducere a Capitalei. Spitalul Foişor este în subordinea PMB. L-a văzut cineva pe Nicuşor? O fi la frizer...

În mod normal durează câteva zile să instruieşti oameniii, să dezinfectezi/nebulizezi, să faci circuite speciale într-o secţie medicală, d-apoi într-un spital întreg. Nu, nu. Azi facem totul la urgenţă. Azi, la ora 15:00, deja erau internaţi primii pacienţi COVID la Foişor. În condiţiile în care care, cu doar cinci ore mai devreme, a fost externat ultimul pacient ortopedic. Să sperăm că această grabă, menită să-i mai scape pe unii de oprobiul public, nu va fi plătită cu ceva infecţii... din alea de colcăie prin spitalele noastre super-ultra moderne.

În spaţiul public a fost aruncată, la cald, o informaţie grea. "Urmează Fundeniul". Ah, păi, abia asta e mişcare de maestru. Să arunci în piaţă greutatea informaţiei că faci Institutul Fundeni spital COVID şi ...să nu-l faci. Asta va înseamna că dom' ministru l-a/ne-a salvat, nu? 

România, mereu surprinzătoare...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Opinii » Nu eşti pe moarte? Ieşi acasă!