Antena Meniu Search
x

A reînceput războiul în PSD. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se pregătesc de bătălia finală

După ce şi-au aruncat mai multe săgeţi la final de an, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se pregătesc de bătălia finală.

Vezi și

După ce şi-au aruncat mai multe săgeţi la final de an, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se pregătesc de bătălia finală. Sunt voci care spun că premierul vrea să-l înlăture pe Dragnea de la putere şi a pregătit pentru asta o strategie care, printre altele, vizează o restructurare a Guvernului.

Şeful PSD se confruntă pentru a doua oară cu un premier neascultător. "Partidul ar putea să intre într-o perioadă de mari frământări." Este declaraţia lui Liviu Dragnea de la sfârşitul anului trecut. Tot atunci îi cerea premierului să fie mai calm. 

Prima etapă a războiului dintre cei doi începe luni, atunci când liderii partidului se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv. Trebuie să decidă un înlocuitor pentru ministrul demisionar al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. Însă, surse din PSD spun că tot atunci Liviu Dragnea îşi va pune mandatul pe masă, iar Mihai Tudose va cere restructurarea cabinetului. 

Premierul vrea un Guvern din cel mult 16 ministere, în loc de 24. Astfel ar urma să dispară mai multe portofolii printre care Turism, IMM-uri, Dialog Social sau Relaţia cu Parlamentul. De asemenea, unele ministere ar putea fi comasate. De pildă, Apele şi Pădurile să treacă la Ministerul Mediului, Cercetarea la Ministerul Educaţie ori Economia să fie comasată cu Finanţele. Sunt voci care spun că, astfel, Tudose vrea să scape de unii miniştri consideraţi a fi oamenii lui Liviu Dragnea şi să vină cu noul cabinet în Parlament pentru un vot de încredere. 

Liviu Dragnea şi-ar pregăti şi el armele. Ar urma să ceară organzarea unui Congres, unde să îşi întărească autoritatea. Tot acolo, social democraţii şi-ar putea nominaliza candidatul la alegerile prezidenţiale din 2019.

Până atunci, surse din PSD susţin că partidul trebuie să se decidă pe cine alege între Tudose şi Dragnea, pentru că nu ar fi loc pentru amândoi la masa deciziilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » A reînceput războiul în PSD. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose se pregătesc de bătălia finală