Antena Meniu Search
x

Aeronava MApN se întoarce la Kabul pentru românii blocați în Afganistan. Florin Cîțu: ”Avem cereri și de la alte țări”

Premierul Florin Cîțu a spus că un singur român din cei 15 aflați în Afganistan a reușit să ajungă la aeronava trimisă special pentru a-i evacua, și a făcut precizarea că România are în prezent mai multe cereri și de la alte țări să preia cetățeni din această țară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.08.2021, 11:22

Vezi și

Florin Cîțu a spus că aeronava care a plecat special pentru a-i aduce în țară pe românii din Afganistan s-ar putea întoarce în cursul zilei de astăzi la Kabul pentru o nouă încercare de evacuare.

„Aeronava a ajuns în Kabul. O singură persoană a ajuns la aeronavă. S-a întors aeronava la Islamabad. 14 nu ajunseseră. Se întoarce înapoi la Kabul să îi ia și pe ceilalți aeronava. Vom încerca, să vedem cum îi aduce la aeroport. (...) Sper să fie astăzi”, a spus Florin Cîțu.

Aeronava MApN s-ar putea întoarce în România și cu cetățeni străini

Premierul a mai spus că autoritățile române au primit cereri de la alte țări pentru le a aduce cetățenii în România, însă nu a putut spune dacă în aeronava care a decolat deja din Kabul s-au aflat la bord și alți cetățeni, în afară de românul evacuat.

„Nu am aceste informații, dacă a luat și alți cetățeni sau va lua după aceea. (...) Monitorizăm și încercăm să găsim soluții, să vedem cum să îi aducem la aeroport.  Sunt mai multe canale prin care lucrăm. Nu pot să spun nimic despre operațiunile militare ale României”, adaugă premierul.

MAE a anunțat joi dimineață că un singur cetățean român a fost evacuat pe cale aeriană din Kabul cu aeronava trimisă în Afganistan de statul român. Acesta a fost transportat la Islamabad, în Pakistan. Ceilalți sunt blocați în oraș, iar autoritățile încearcă să-i aducă la aeroport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Aeronava MApN se întoarce la Kabul pentru românii blocați în Afganistan. Florin Cîțu: ”Avem cereri și de la alte țări”