Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Austriei nu a participat la întâlnirea cu Klaus Iohannis şi a trimis un adjunct să o reprezinte. "Doamna ambasador nu este în țară"

Ambasadorul Austriei în România nu a participat, marţi, la întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, în locul acesteia fiind prezent un adjunct, au precizat surse oficiale pentru news.ro. Potrivit G4Media, un reprezentant al ambasadei a declarat că "doamna ambasador nu este în țară". 

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 12:33

Ambasadorul Austriei în România nu a participat la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis şi a trimis un adjunct să o reprezinte
Ambasadorul Austriei în România nu a participat la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis şi a trimis un adjunct să o reprezinte - Facebook/Austrian Embassy Bucharest

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întâlnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi în România, care a avut loc la Hotel Athénée Palace Hilton.

Ambasadoarea Austriei, E.S. Dna. Adelheid FOLIE, nu a participat la eveniment, fiind reprezentată de un adjunct, au precizat sursele. "Doamna ambasador nu este în țară", a declarat reprezentantul ambasadei pentru G4Media.

Prima reacţie a lui Iohannis după votul de respingere a aderării României în Schengen

Şeful statului a dat, luni seară, la Palatul Cotroceni, prima reacţie după votul de respingere a aderării României în Schengen. Preşedintele a arătat că a fost dezamăgit şi supărat după ce a primit rezultatul acestui vot.

Pe acelaşi subiect

"Această dezamăgire şi supărare vine din faptul că noi de 11 ani ne străduim, negociem şi sperăm să intrăm cu drepturi depline în spaţiul Schengen - noi, românii, după ce în decursul acestui an care se apropie de final, am avut câteva reuşite notabile", a spus şeful statului.

"Acest vot, chiar dacă m-a supărat sau dezamăgit, nu mă va face să dau înapoi. Personal, voi rămâne foarte conectat şi sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România va deveni membru Schengen. Voi ridica această problemă cu certitudine în Consiliul European. Vor fi dezbateri, diferite opinii, dar un nou vot va fi când se întruneşte din nou Consiliul JAI, iar din datele pe care le am e greu de crezut că se va schimba prea curând opinia din partea austriaca, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm în continuare.

Eu voi duce lucrurile mai departe şi sunt convins că vom găsi soluţii şi pentru această problemă. Pe mine o supărare sau o frustrare de acest tip nu m-a oprit niciodată pentru a face ceea ce e mai bine pentru comunitatea care m-a ales şi mă voi implica total", a mai spus preşedintele Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Ambasadorul Austriei nu a participat la întâlnirea cu Klaus Iohannis şi a trimis un adjunct să o reprezinte. "Doamna ambasador nu este în țară"