Antena Meniu Search
x

Ambasadorul SUA şi Premierul Dăncilă au discutat pe tema justiţiei

Subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea dintre ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi Premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Dăncilă şi Ambasadorul SUA, Hans Klemm, au discutat despre justiţie - Guvernul României

Subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea dintre ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, şi Premierul Viorica Dăncilă. Întrevederea a avut loc la Palatul Victoria.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că discuţia pe care a avut-o, la Palatul Victoria, cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost una "foarte bună", în care a ridicat probleme precum aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), despre vize, dar şi despre menţinerea a 2% din PIB de către România pentru Apărare.

"A fost o întâlnire foarte bună, o întâlnire punctuală. Am ridicat diferite probleme care vizează România. Am vorbit despre România să fie membru OCDE şi susţinerea SUA, am vorbit despre viză pentru români. Am vorbit despre investitorii americani în România, despre menţinerea procentului de 2% (din PIB - n.r.) pentru Apărare. În acelaşi timp, am pus şi problema ca România să devină producător de armament pentru întreaga zonă. În toată discuţia am încercat să am o abordare care să susţină România şi o colaborare foarte bună cu SUA pe parteneriatul strategic", a afirmat premierul Dăncilă.

Într-un răspuns transmis pentru News.ro, Ambasada SUA la Bucureşti a precizat că subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea Klemm-Dăncilă.

De asemenea, Guvernul a transmis, într-un comunicat de presă, că premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o scurtă trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite, remarcând dinamica deosebit de pozitivă a acestuia în anul care s-a încheiat şi perspectivele de dezvoltare în continuare ale acestuia.

"Cu prilejul trecerii în revistă a aspectelor determinante ale cooperării bilaterale româno-americane, premierul român a abordat discuţia cu privire la perspectivele posibilităţii de a elimina, în cursul acestui an, obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA, prin includerea României în Programul Visa Waiver. În continuare, oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii", spune Guvernul.

Executivul a mai transmis că prim-ministrul Viorica Dăncilă "şi-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) şi, totodată, speranţa că această situaţie nu va continua întrucât ar genera potenţiale efecte la nivel global".

"Totodată, cu ocazia întrevederii de astăzi, premierul român a transmis părţii americane invitaţia de a participa, la cel mai înalt rang, în septembrie, la Bucureşti, la reuniunea statelor "Iniţiativa celor Trei Mări". Ambasadorul Hans Klemm a exprimat convingerea privind continuarea dinamicii pozitive în relaţia bilaterală şi interesul misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucureşti, de a continua dialogul cu instituţiile din România, în vederea implementării proiectelor comune şi valorificarea oportunităţilor oferite de Parteneriatul Strategic pentru promovarea valorilor şi intereselor celor doi parteneri. Totodată, ambasadorul SUA a transmis aprecierea părţii americane pentru faptul că România promovează un model în ceea ce priveşte egalitatea de gen, prin numirea unei femei la conducerea Executivului, şi a subliniat disponibilitatea de a sprijini eforturile sale de a consolida România şi relaţiile româno-americane", a adăugat Guvernul.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Ambasadorul SUA şi Premierul Dăncilă au discutat pe tema justiţiei