Antena Meniu Search
x

Sebastian Ghiţă este liber! A fost eliberat pe cauţiune, de autorităţile din Serbia

Înalta Curte din Belgrad a decis eliberarea lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat a fost eliberat pe cauţiune, stabilită la 200 de mii de Euro.

Înalta Curte din Belgrad a decis eliberarea lui Sebastian Ghiţă. Fostul deputat a fost eliberat pe cauţiune, stabilită la 200 de mii de Euro.

Judecătorul Înaltei Curţi din Belgrad a aprobat moţiunea apărării pentru a stabili o cauţiune şi, cu acordul Procurorului General Adjunct, a acceptat stabilirea unei cauţiuni de 200 de mii de Euro, se afirmă într-un comunicat a autorităţilor sârbe.

După ce apărarea a achitat suma ce reprezintă cauţiunea, în contul tribunalului de la Banca Naţională a Serbiei, judecătorul, cu acordul Procurorului General Adjunct, a revocat detenţia şi l-a eliberat pe domnul Sebastian Ghiţă din arest. Judecătorul i-a impus un ordin de restricţie temporară de părăsire a reşedinţei, adică teritoriul Belgradului - fără permisiune şi cu obligaţia de a se prezenta de două ori pe lună la o secţie de poliţie (în datele de 1 şi 15 ale luni). De asemenea, documentul lui de călătorie (paşaportul) a fost confiscat de tribunal, se mai spune în comunicat.

Pentru a lua această decizie, judecătorul a luat în calcul obligaţia tribunalului de a lua în considerare şi de a nu aplica o măsură severă dacă acelaşi efect se poate obţine printr-o altă măsură, mai puţin severă. În acest caz, judecătorul a considerat că o cauţiune, alături de ordinul de interzicere a părăsirii teritoriului Belgradului fără permisiune, confiscarea documentelor de călătorie şi obligaţia de prezentare la secţia de poliţie de două ori pe lună sunt garanţii suficiente că acuzatul nu se va ascunde sau nu va părăsi rezidenţa fără permisiunea tribunalului. În acest fel, disponibilitatea sa faţă de tribunal va fi asigurată şi astfel, nu va obstrucţiona procesul de derulare a procedurii de extrădare.

Dacă domnul Sebastian Ghiţă încalcă promisiunea că nu se va ascunde sau nu va părăsi reşedinţa fără permisiunea tribunalului, atunci tribunalul va decide confiscarea valorii depozitate drept cauţiune şi virată în bugetul Republicii Serbia, se mai afirmă în comunicat.

Autorităţile din România au emis pe numele lui Sebastian Ghiţă un mandat internaţional de arestare, în baza căruia a fost prins în Serbia. Însă, în ciuda arestării, rămâne în baza Interpol ca urmărit internaţional. Mandatul de arestare este încă în vigoare şi încetează în momentul în care Ghiţă intră în custodia autorităţilor române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Sebastian Ghiţă este liber! A fost eliberat pe cauţiune, de autorităţile din Serbia