Cererea de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Sima şi Hăineală, admisă. La discuţii a participat şi ministrul Iordache
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis cererea procurorului general Augustin Lazăr de încetare a detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat. Oana Schmidt Hăineală şi-a dat şi demisia din funcţia de secretar de stat.
Decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost luată în mai puţin de o oră, la discuţii participând şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache, care şi-a prezentat punctul de vedere privind solicitarea de încetare a detaşării la MJ a secretarilor de stat Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală, acesta afirmând că "orice solicitare trebuie să respecte un cadru legal şi prevederile regulamentare”.
Procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat, joi, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală, care din 16 ianuarie sunt secretari de stat.
În cerere se arăta că încetarea detaşării a fost solicitată pentru a asigura derularea „în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse”.
Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi delegase atribuţiile secretarului de stat Constantin Sima, pentru perioada 1-7 februarie, cu precizarea că el se va afla în Parlament, la discutarea bugetului de stat pe 2017, şi în perioadele în care el nu este la minister, este normal ca cineva să semneze pentru operaţiunile curente, de la salarii, până la răspunsuri pe care instituţia trebuie să le dea autorităţilor.
Constantin Sima şi Oana Schmidt Hăineală ar fi lucrat la elaborarea proiectelor de OUG privind graţierea şi modificarea codurilor penale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰