Cine dă cu aspiratorul în propria casă după ora 22.00 riscă o amendă de până la 1000 de lei, conform unui proiect de lege
Cine dă cu aspiratorul după ora 22, ar putea să plătească o amendă de până la 1.000 de lei! Parlamentarii de la USR au depus o lege pentru asta.
Cine dă cu aspiratorul după ora 22, ar putea să plătească o amendă de până la 1.000 de lei! Parlamentarii de la USR au depus o lege prin care oricine face un zgomot mai mare de 30 de decibeli, poate fi acuzat de infracţiune. O limită mult prea mică, dacă ne gândim că şi o discuţie poate depăşi, lejer, 50 de decibeli. Dacă legea va fi adoptată, vom fi obligati să facem totul în linişte. Chiar şi în instituţiile publice.
"Vă rugăm frumos nu mai împingeţi, deci doar pentu paşapoarte, trebuie să mergeţi acolo, vă ducem noi cu maşinile instituţiei şi vă aducem şi înapoi dacă doriţi." Aşa arată o zi obişnuită din cam orice instituţie publică în care se plătesc taxe, se cer informaţii sau se emit documente. Măsurat, zgomotul de fond depăşeşte, uşor, 60, 70 de decibeli. Cu toate astea, parlamentarii USR au iniţiat o lege prin care, în toate instituţiile, zgomotul maxim să fie de cel mult 45 de decibeli.
Altfel, fie că vorbim de spitale, şcoli, sedii de partid sau Parlament, administratorii clădirii vor fi amendaţi. Şi în propriile locuinţe, oamenii vor fi obligaţi să facă totul în linişte. Tot ce depăşeşte 35 de decibeli ar putea fi considerat infracţiune. Adică mai tot.
Uniunea Salvaţi România a depus legea, imediat după ce senatorii n-au putut să lucreze într-o şedinţă, deranjaţi de muzica ce răsuna dintr-o sală închiriată. Au şi filmat întreaga hărmălaie.
Iar poliţiştii vor fi înarmaţi cu sonometre. Aşa spune legea Usr-iştilor. N-am reuşit, însă, să dăm de iniţatori, ca să ne explice de ce au ales nivelul maxim de 35 de decibeli, când şi o banală conversaţie poate ajunge la 50 de decibeli. Legea se află acum în dezbaterea senatorilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰