Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană, după revocarea lui Kovesi: Concluziile raportului MCV ar putea fi revizuite, dacă lupta anticorupție va fi pusă la îndoială

Comisia Europeană a anunțat, luni, după decizia președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi, că dacă activitatea DNA în lupta împotriva corupției va fi pusă la îndoială, în urma acestei decizii, concluziile raportului MCV ar putea fi revizuite.

Comisia Europeana, reactie dupa revocarea lui Kovesi - FOTO: Hepta

Comisia Europeană a anunțat, luni, după decizia președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi, că dacă activitatea DNA în lupta împotriva corupției va fi pusă la îndoială, în urma acestei decizii, concluziile raportului MCV privind lupta anticorupție din România ar putea fi revizuite.

"Nu comentăm deciziile luate de instituțiile juridice naționale și de implementarea acestora. După cum știți, am susținut întotdeauna că independeța sistemului judiciar din România și capacitatea acestuia de a lupta eficient împotriva corupției sunt de o importanță capitală.

Aceste două principii reprezintă, de fapt, nucleul raportului MCV privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie din România.

Comisia Europeană a specificat în repetate rânduri în rapoartele MCV că abilitatea Direcției Naționale Anticorupție de a-și menține direcția în circumstanțe dificile a fost un semn important al sustenabilității. 

Pe acelaşi subiect

Dacă activitatea DNA în lupta împotriva corupție va fi pusă la îndoială, în urma acestei decizii, Comisia ar putea să reevalueze această concluzie", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. 

În declaraţia făcută la Cotroceni în care a anunţat revocarea şefei DNA, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a spus că preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept, iar statul de drept se manifestă zi de zi, prin decizia fiecărui cetăţean de a respecta Constituţia şi legile ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Stiri politice » Comisia Europeană, după revocarea lui Kovesi: Concluziile raportului MCV ar putea fi revizuite, dacă lupta anticorupție va fi pusă la îndoială