Antena Meniu Search
x

Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, propus pentru excludere din partid, după ce a votat bugetul propus de Mihai Chirica

Birourile județene reunite USR PLUS au propus Biroului Național excluderea lui Cezar Baciu din partid, a anunţat Cosette Chichirău. "Cezar Baciu este consilierul local prin votul căruia a trecut astăzi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totală a propunerilor noastre", a precizat doamna Chichirău.

de Redactia Observator

la 12.05.2021, 19:20

Cezar Baciu, consilier local la Iaşi, a fost propus pentru excludere din partid, după ce a votat bugetul - iasitvlife.ro

Bugetul local la Iaşi a trecut cu votul unui consilier USR PLUS

Mihai Chirica, primarul din Iaşi, a anunţat că toţi consilierii locali care au votat bugetul local sunt nişte eroi. "Consilierii USR PLUS cu care am discutat au spus că li s-a interzis politic să voteze proiectul. Am reuşit să trecem bugetul cu o majoritate construită prin raţiune. Eroii oraşului sunt consilierii care au aprobat bugetul", a precizat edilul Mihai Chirica.

El a mulţumit sindicatelor din instituţiile aflate în subordinea Primăriei pentru că au înţeles situaţia dificilă, în condiţiile în care era incertă varianta acordării salariilor. Chirica a spus că nu are resentimente faţă de consilierii locali care nu au votat proiectul de buget.

Edilul a precizat că politica se face pe principii şi a acuzat că unii parlamentarii USR PLUS au încercat să schimbe "gândirea raţională” a unora dintre consilierii acestui partid.

"Am discutat cu consilierii USR PLUS. Au spus că li se interzice politic să voteze altfel. Cezar Baciu (singurul reprezentant USR PLUS care a votat bugetul - n.r.) a înţeles rolul consilierului. El este un slujitor credincios al comunităţii”, a afirmat Mihai Chirica.

Bugetul municipiului Iaşi a fost adoptat, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, după ce un reprezentant USR PLUS a votat în favoarea proiectului, alături de consilierii PNL şi PMP, asigurându-se astfel majoritatea necesară.

Votul consilierului USR PLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL şi PMP având împreună doar 13 voturi, cu unul mai puţin decât reprezintă majoritatea simplă în consiliu.

Potrivit legii, după excluderea din partid, consilierul local își va pierde mandatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Consilierul USR PLUS Cezar Baciu, propus pentru excludere din partid, după ce a votat bugetul propus de Mihai Chirica