Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, despre amnistie și grațiere la Consiliul Naţional al PSD: Nu mai ezitaţi. PSD-ALDE are această obligaţie să repare nedreptăţile

Consiliul Naţional al PSD se reuneşte la Palatul Parlamentului. social-democraţii ar putea discuta despre amnistie şi graţiere, fiind invitat şi Tudorel Toader.

Consiliul Naţional al PSD, la Parlament
Consiliul Naţional al PSD se reuneşte la Palatul Parlamentului - Mediafax Foto via Hepta

Consiliul Naţional al PSD se reuneşte la Palatul Parlamentului. social-democraţii ar putea discuta despre amnistie şi graţiere, fiind invitat şi Tudorel Toader.

(Actualizare): Liviu Dragnea a afirmat că nu se teme să vorbească despre amnistie şi graţiere, deşi aceste cuvinte parcă ar fi o blasfemie în România. 

”De ce cuvintele amnistie sau graţiere reprezintă blasfemie? (...) Eu nu mă tem să pronunţ aceste cuvinte”, a spus Dragnea.

El a afirmat că acestea sunt ”obligaţia” guvernării PSD-ALDE.

Pe acelaşi subiect

”Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nereptăţile care s-au întâmplat în România, toate abuzurle din Justiție, altfel decât prin amnistie sau graţiere, va avea susţinerea partidului. Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie să repare nedreptăţile”, a spus liderul PSD.

(Actualizare): Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, duminică, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a vorbit, duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, despre afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la faptul că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului European.

Dragnea a afirmat că este un act de trădare și le-a cerut deputaţior Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, beneficiind de sprijinul de specialitate al lui Tudorel Toader, să depună o plângere pe numele şefului statului.

”Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis. Cu sprijin de specialitate. Noi tot ce facem facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru lucruri care le facem la vedere”, a mai spus Dragnea.

El a continuat apoi seria atacurilor la adresa preşedintelui statului.

(Actualizare): Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la şedinţa Consiliului Naţional al PSD că, în ciuda perioadei grele şi a jignirilor, nu va ceda, mulţumindu-le colegilor pentru susţinere.

”Vă multumesc pentru susţinerea pe care mi-aţi acordat-o necondiţionat, mai ales când avalanşa de jigniri s-a pornit asupra mea. V-am simţit pe toşi alături şi la bine şi la greu”, a spus Dăncilă.

Adresându-se preşedintelui Liviu Dragmea, Dăncilă a spus: ”Au fost zile dificile, cu atacuri murdare, însă mi-am spus că, dacă dumneavoastră aveţi puterea de a merge mai departe, în ciuda tuturor loviturilor, şi noi trebuie să avem această forţă”.

Apoi, Dăncilă a transmis un mesaj ”ferm”: ”Vreau să vă spun cu fermitate. Nu voi ceda. Chiar dacă unii nu cred, sunt un om puternic care ştie ce are de făcut”, a mai spus Dăncilă.

Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat are avea loc duminică, de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Social-democraţii ar urma să discute şi despre amnistie şi graţiere, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache afirmând că va propune un vot care să clarifice "această treabă".

La şedinţă a fost invitat şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat încă de vineri că va da curs invitaţiei, dezbaterile având şi "o dezlegare şi o argumentare juridică".

La şedinţă vor participa, potrivit noului Statut, parlamentarii, preşedinţi şi/sau vicepreşedinţi ai Consiliilor Judeţene, miniştri şi/sau secretari de stat, europarlamentari, primari de municipii, primari de oraşe, dar şi trei primari de comune pentru fiecare judeţ, membri ai PSD. 

În cadrul şedinţei va avea loc alegerea preşedintelui Consiliului Naţional, funcţia fiind deţinută interimar de către Mihai Fifor, din 19 noiembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea, despre amnistie și grațiere la Consiliul Naţional al PSD: Nu mai ezitaţi. PSD-ALDE are această obligaţie să repare nedreptăţile