Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloș a uitat că e premier desemnat, la o ședință USR: "Eu nu o să fiu în Guvern. De fapt, evident că o să fiu"

Dacian Cioloș a uitat preț de câteva clipe că va fi în Guvernul Cioloș, în cazul în care va reuși să obțină cele 234 de voturi necesare pentru a fi premier. S-a întâmplat la ședința de duminică a Biroului Național al USR.

de Redactia Observator

la 18.10.2021, 22:03

premierul desemnat Dacian Cioloș
Dacian Cioloș a uitat că e premier desemnat, la o ședință USR: "Eu nu o să fiu în Guvern. De fapt, evident că o să fiu" - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

"Eu nu o să intru în Guvern, chiar dacă sunt președintele partidului, și vă asigur că o să organizez activitatea Biroului Național cu ajutorul secretariatului general în așa fel încât să nu existe sincope, să putem discuta și lua deciziile, inclusiv cele politice, care vor trebui asumate în Guvernul pe care îl vom conduce… de fapt… da, eu zic că nu o să fiu în Guvern, dar dacă Guvernul trece, evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta…", a spus Dacian Cioloș, la ședința de duminică a Biroului Național al USR, potrivit unei înregistrări publicate de PS News.

Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare.

Candidaţii pentru funcţiile de miniştri, audiaţi marţi în comisii. Votul în Parlament va fi miercuri

Candidaţii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţiile de miniştri vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate, iar votul în plenul Parlamentului este programat pentru miercuri. Birourile Permanente Reunite au decis, luni, calendarul învestirii Guvernului Cioloş.

Pe acelaşi subiect

Astfel, audierea candidaţilor propuşi pentru a ocupa funcţiile de miniştri va avea loc miercuri, începând cu ora 10.00. Audierile încep cu candidaţii propuşi pentru Cultură şi Sport şi continuă, de la ora 11.00, cu candidaţii propuşi pentru Cercetare, Apărare şi Externe. De la 12.00, este programată audierea lui Alin Stoica, propus pentru Interne, şi a lui Cătălin Drulă, propus pentru Transporturi, portofoliu pe care l-a mai ocupat. De la 13.00, este programată audierea candidaţilor de la Proiecte Europene şi Energie, de la 14.00, audierea celor de la Economie şi Dezvoltare, iar de la 15.00, audierea candidaţilor propuşi pentru Finanţe, Mediu şi Justiţie.  

Audierile continuă, la 16.30, cu candidatul pentru Ministerul Muncii. De la 17.30 este programată audierea candidatului propus pentru Ministerul Educaţiei, urmată de audierea candidaţilor propuşi la Sănătate şi Agricultură.   De asemenea, s-a decis ca votul în plenul Parlamentului să aibă loc, miercuri, de la ora 10.00. Lista Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare au fost depuse luni la Parlament.  

Ce șanse are Guvernul Cioloș să treacă de votul Parlamentului

După ce negocierile cu foştii parteneri de coaliţie au eşuat, Dacian Cioloş a depus în Parlament listă cu miniştri doar de la USR. Şi face apel la responsabilitatea fiecărui senator şi deputat în parte. Doar că loc de discuţii nu prea e cu nimeni, în condiţiile în care şi social-democraţii, şi cei de la AUR s-au opus de la început unui guvern condus de Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş, premier desemnat: ”E un cabinet de criză cu oameni determinaţi”.

Şi cu şanse minime să treacă de Parlament. Dacian Cioloş are nevoie de 234 de voturi ca să devină premier. Cum negocierile cu PNL şi UDMR n-au dus nicăieri, iar aliaţii de moţiune, PSD şi AUR, spun că n-au de gând să-l voteze, premierul desemnat poate conta doar pe voturile USR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloș a uitat că e premier desemnat, la o ședință USR: "Eu nu o să fiu în Guvern. De fapt, evident că o să fiu"