Antena Meniu Search
x

Dacian Cioloş, co-preşedintele USR PLUS: "O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme"

Dacian Cioloş, co-preşedintele USR PLUS, a făcut, în cursul zilei de sâmbătă, o serie de declaraţii extrem de interesante.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 16:36

Dacian Cioloş a anunţat că USR PLUS nu intenţionează să iasă de la guvernare
Dacian Cioloş a anunţat că USR PLUS nu intenţionează să iasă de la guvernare - Profimedia
  • Dacian Cioloş a anunţat că USR Plus nu intenţionează să iasă de la guvernare.

Printre altele, Dacian Cioloş a ţinut să precizeze că formaţiunea politică pe care o conduce alături de Dan Barna nu are în plan să iasă de la guvernare. Pe de altă parte, Dacian Cioloş a afirmat că România are nevoie să fie reformată şi că cei care se opun reformării statului vor avea mari probleme cu cei de la USR PLUS.

"USR PLUS nu va ieşi de la guvernare. Suntem datori să facem tot ce ne stă în putinţă ca să ne îndeplinim promisiunile care ne-au dus în această coaliţie şi pentru asta trebuie să înlăturăm definitiv ipoteza pe care încearcă să o acrediteze unii şi anume că suntem acel copil răzgâiat care ştie doar să se certe, ştie doar să critice şi care nu are maturitatea să facă lucruri. Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată. Suntem parteneri în coaliţie, dar acest parteneriat nu a fost făcut doar ca o înţelegere pentru a împărţi posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca să schimbăm România şi asta va fi USR PLUS în coaliţia de guvernare", a declarat Dacian Cioloş.

Liderul USR PLUS a făcut un apel la pace în interiorul partidului, susţinând că "trebuie să punem capăt ideii de tabere şi de facţiuni interne care abia aşteaptă să se lupte între ele. Trebuie să încetăm cu excluderile şi cu sancţiunile care sunt îndreptate împotriva celor care contestă şi să învăţăm să ne ascultăm unii pe ceilalţi. Ca să fim un partid mare, trebuie să îi respectăm pe cei învinşi şi să îi susţinem pe cei învingători să poată să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. Împreună putem face un partid mare şi puternic dacă înţelegem că alegerile interne nu sunt o competiţie pe viaţă şi pe moarte, ci sunt doar o etapă care are ca scop să crească partidul".

Pe de altă parte, Dacian Cioloş a tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte colaborarea cu PNL, precizând că este convins că o parte din PNL şi-ar dori ca USR PLUS să iasă de la guvernare: "Ştiu că PSD probabil şi-ar dori să ne vadă plecaţi pentru a putea şantaja PNL într-o guvernare minoritară, care apoi în 2024 să-i aducă la guvernare. Am mai văzut strategii şi tactici din acesta. Probabil că şi o parte din PNL ne-ar vrea plecaţi ca să ne poată scoate ţapi ispăşitori şi să scape de stresul pe care îl au cu noi, dar nu plecăm nicăieri, trebuie să punem presiune permanentă pe coaliţie pentru care reformele pe care le-am agreat să fie aplicate".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Dacian Cioloş, co-preşedintele USR PLUS: "O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme"