Antena Meniu Search
x

Diana Șoșoacă scrie o pagină negativă în istoria Senatului. Ce presupune avertismentul scris pe care l-a primit

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost sancţionată cu avertisment scris, conform unei decizii a Biroului permanent al Senatului.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 26.04.2021, 16:02

Vezi și

Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune. Hotărârea va fi citită în plen.

Diana Șoșoacă are 15 zile la dispoziție să conteste decizia Biroului permanent. "Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie", a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Ea a adăugat că avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Acest avertisment scris atrage după sine imposibilitatea doamnei senatoare de a reprezenta Senatul României în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni. Din păcate, este o situaţie nouă cu care ne confruntăm. Este prima şi sper ultima situaţie de acest gen în acest mandat, în această legislatură şi de la început am făcut apel la calm, la raţiune, pentru că suntem aici să dezbatem idei pentru cetăţeni. Nu suntem aici să ne insultăm, nu suntem aici să dăm acest ton agresiv al discursului public”, a precizat Dragu.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează "nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt".

Alina Gorghiu a cerut sancționarea senatoarei Diana Șoșoacă

Alina Gorghiu a declarat ieri că a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare din Senat în care propune sancţionarea senatoarei Diana Şoşoacă pentru încălcări ale prevederilor regulamentare. Aceasta preciza că Şoşoacă nu respectă măsurile de protecţie sanitară şi nu poartă mască în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jijneşte şi utilizează un discurs xenofob, homofob şi extremist.

Vă mărturisesc că simt un disconfort, nu vizavi de persoana Diana Şoşoacă, ci faţă de mesajele cumplite pe care le dă. Să vii la microfon, să faci pe toată lumea ucigaş, să explici cum... nu vreţi să ştiţi, invectivele sunt... discursul comun al domniei sale e numitorul comun al oricărei intervenţii pe care o are la microfon. Pe lângă asta, cele mai periculoase sunt acele mesaje în care ne tot explică că dacă te vaccinezi nu ştiu ce păţeşti, că nu există coronavirus... sunt lucruri care nu au cum să fie spuse de la microfonul Senatului.

Este supărată în momentul ăsta pe mine, înţeleg că mi-a făcut o plângere, o sesizare pentru că aş fi susţinut această solicitare a grupului şi că am generat o campanie mediatică împotriva domniei sale. Eu o să rog orice fel om de bună credinţă, oricât de tentant ar fi să apleci urechea la nişte mesaje extremiste şi populiste, indiferent din partea cui vin, să stea să se gândească dacă este ceea ce trebuie sau nu. Atât”, a mai declarat senatorul PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Diana Șoșoacă scrie o pagină negativă în istoria Senatului. Ce presupune avertismentul scris pe care l-a primit